Al zappend stuitte ik laatst op het programma ‘Undercover billionaire’ op Discovery. Ik houd van ondernemen en ondernemers, dus het programma sprak mij direct aan. Wat mij zo aantrekt eraan is dat van die rasechte ondernemers altijd denken in mogelijkheden, positief ingesteld zijn en gewoon gáán. Waar andere stoppen of terugdeinzen zetten zij wél dat stapje extra. En tuurlijk zitten daar risico’s aan verbonden en gooi je jezelf in het diepe, maar dat is toch juist de uitdaging die het leuk maakt?

Ik kan uren praten over ondernemen. Over persoonlijke eigenschappen die eraan vast zitten, wat ervoor nodig is, waarom de één succesvol is en de ander niet, waar de drive vandaan komt, hoe je werkt aan je onderneming, et cetera. Bij mij zelf zat die drive er ook van jongs af aan in, terwijl ik niet echt direct uit een familie van ondernemers kom. Maar wel van harde werkers!

En of je je nu echt een ondernemer bent qua persoon of je rolt er toevallig zo in: het ondernemen zelf begint met goed materiaal. In het tv-programma zie je dat 3 succesvolle ondernemers terug naar de basis moeten: geen inkomen en onderkomen, alleen een laptop en een auto. Ik vind het fantastisch! Meer heb je ook niet nodig. Je laptop geeft je toegang tot de hele wereld en je auto brengt je overal. Juist doordat ze weer met niets moeten beginnen worden ze gedwongen het beste uit zichzelf te halen. Een goed idee is namelijk gratis, je hebt er alleen een stel gezonde hersenen voor nodig.

Het juiste materiaal helpt je vervolgens met de uitvoering daarvan. En hoewel Apple wellicht domineert qua merk, zie je dat veel bedrijven en ondernemers nog altijd gebruik maken van een Dell laptop. Ik zelf kreeg er één toen ik naast mijn eigen onderneming ging werken bij een communicatiebureau. En ik moet zeggen: het is een solide beestje. Kan tegen een stootje en heeft me nog nooit in de steek gelaten. Batterijduur waar je u tegen zegt en een lekker groot scherm. Ik draai er met gemak Adobe programma’s op. Dus misschien niet helemaal hip: wel goed!

Daarnaast had ik zelf al een HP pavilion 2-in-1 laptop wat ik ook een ontzettend fijn ding vind. Het touchscreen scherm is echt ideaal, het formaat (14 inch) handig om mee te nemen maar groot genoeg om goed op te kunnen werken. Bovendien schakelt hij naar een tabletmodus wanneer je hem helemaal dubbelklapt. Doe je dat niet maar klap je hem wel ver om dan staat hij in de ideale hoek om te gebruiken als scherm voor het presenteren van dingen.

En het klopt dus ook gewoon: meer dan een laptop en vervoer heb je niet nodig. De rest zit in je hoofd en wanneer daarin de mindset goed is, is de sky the limit. Laat die ideeën onbegrensd de vrije loop, goed materiaal zorgt alleen voor de uitvoering ervan.

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Deze blog is in samenwerking met Azerty geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*