Storytel blogWie mij een beetje kent weet dat ik het liefst 600 dingen tegelijk doe. Nu werkt dit alleen niet altijd even op en top, en ben je vaak nog net zoveel tijd kwijt om de chaos die het oplevert te herstellen. Ik vind dit niet erg hoor, stilzitten kan ik namelijk moeilijk en doe ik doorgaans alleen achter de laptop, waar ik dan ook weer allemaal dingen tegelijk op aan het doen ben.  Maar één ding lijk ik wel wat verleerd te hebben daardoor: de tijd nemen voor een goed boek. Vroeger las ik veel en graag. Totdat ik studieboeken moest gaan lezen, toen was de lol er snel af door deze verplichting. Toch vind ik het heerlijk om weg te dromen in een goed verhaal. Ik betrap me er nu alleen op dat wanneer ik mezelf dan weer eens trakteer op wat leesvoer, dit 9 van de 10 keer werkgerelateerd is. Dit omdat ik van mening ben dat zulke cadeautjes aan mezelf niet enkel plezierig moeten zijn, maar ook nuttig. Alsof ik het daarmee dus extra goed praat als ik een boek koop.

Lezen, hoe dan?!

Het zat me echter toch nog niet helemaal lekker. Ik miste het plezier wat ik haalde uit mooie verhalen lezen. Ik wilde er alleen niet de tijd voor vrij maken. Ik voel me dan snel schuldig (ik denk dat meerdere ondernemers zich hierin zullen herkennen); “want ik moet nog zoveel doen”. Ik red het al amper om de VT Wonen die maandelijks bezorgd wordt op tijd uit te hebben voordat de volgende alweer komt… Laat staan dat ik mezelf dan een dikke roman ‘opleg’, want zo voelt dat dan. (Oh ja, en die VT Wonen is uiteraard ook een beetje vakliteratuur hè ;-).) En nee, ik ben echt niet altijd alleen maar aan het werk hoor, maar in de vrije tijd die ik mezelf gun ga ik er veel liever lekker op uit of wint Netflix. Ook omdat ik al vaak naar beeldschermen zit te turen, ben ik dan gewoon even klaar met dingen lezen.

Storytel

Totdat Maarten een keer thuis kwam en vertelde dat hij in de auto (hij zit dagelijks zo’n 2 uur op de weg), podcasts en boeken over ondernemen via Storytel aan het luisteren was, en dit hem ontzettend goed beviel. Zo had hij niet langer het idee dat die tijd in de auto weggegooid was, maar nuttig werd besteed. Toeval of niet: diezelfde week kreeg ik een berichtje van Storytel. Of ik het eens uit wilde proberen. En ze hadden nu iets nieuws erbij: hun eigen Storytel Originals. Dit zijn verhalen die ‘audio first’ geschreven zijn: dat betekent dat het verhaal bedoeld is om naar te luisteren en om gemakkelijk te kunnen volgen, zelfs in combinatie met andere activiteiten (onderweg, tijdens klusjes, etc.). Je kunt je voorstellen dat dit laatste mij natuurlijk als muziek in de oren klonk! En ik besloot gelijk voor een heerlijk smeuïg verhaal te gaan: Brussels lof. Dit is een luisterboek in serie vorm en gaat over het leven van 4 politica binnen en buiten het EU-parlement met uiteraard de nodige vriendjespolitiek, schandalen, lobbypraktijken, witteboordencriminaliteit, roddels, en vooruit: de partners komen er ook nog in voor. Toch een beetje girlboss-gehalte, maar dan in drama roman vorm.

Storytel Original blog

Multitasken

Het feit dat je lekker je gang kunt gaan en tegelijkertijd het verhaal kunt volgen wilde ik even uittesten. Ik had een middagje styling en productfotografie thuis gepland staan en besloot mijn koptelefoon op te zetten met het Storytel Original verhaal ‘Brussels lof’. Als ik bezig ben met stylen en fotograferen kan ik hier helemaal in op gaan, en ik vroeg mij af of ik het verhaal nog goed kon volgen daardoor. Maar ik snapte direct wat ze bedoelden met een ‘audio first’ geschreven verhaal: er werd rustig maar heel beeldend gesproken, waardoor je al snel in het verhaal wordt gezogen, zonder goed te hoeven opletten. Voor wie nu nieuwsgierig is: je kunt hier wat fragmenten ervan beluisteren.

Voor mij is het in ieder geval een topoplossing: zo kan ik toch mijn boeken ‘lezen’, zonder er tijd voor vrij te hoeven maken.

Zijn jullie al bekend met Storytel? Of zou je het graag eens willen proberen?

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Dit artikel is geschreven in samenwerking met Storytel.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*