Van je hobby je werk maken en werk dat als hobby aanvoelt: een doel van velen! Het was ook mijn drijfveer: ontdekken waar je blij van wordt, doen wat je leuk vindt en daar proberen van te leven. Het was niet het makkelijkste pad. Het heeft me veel frustratie, stress en soms verdriet gebracht. Waar iedereen rondom mij het op een gegeven moment voor mijn gevoel helemaal voor elkaar had, wist ik niet of ik de volgende maand ook weer genoeg zou verdienen om de vaste lasten te kunnen betalen, waar ik heen wilde en of ik wel goed bezig was. Financiële onzekerheid, die een druk legt op de keuzes die je maakt en de toch al constante, aanwezige twijfel of je wel goed bezig bent en vooral ook: ben je goed genoeg.

Grote uitgaven

Eén van mijn eerste grote uitgaven was de aanschaf van een spiegelreflexcamera. Ik studeerde nog, zette een webshop op en tekende en schilderde nog veel. Die liefde voor het visuele zat er van kinds af aan al in en ik wilde me meer bezig houden ook met fotografie. Ik rechtvaardigde de aankoop doordat het nu ook nodig was om mijn producten te fotograferen voor in de webshop. Nu kan ik zeggen dat het misschien wel een van mijn beste aankopen is geweest. Niet dat ik hem altijd bij heb en voor mijn Instagramkanaal doe ik eigenlijk alles met mobiel qua fotografie, maar ik zie inmiddels dat het een enorme stimulans is geweest in het bereiken van het punt waar ik nu sta. Het investeren in de camera was ook een stukje investeren in mezelf. Een serieuze aankoop waardoor ik mezelf ook serieus moest nemen wat ontzettend motiverend werkte. En ik word nog steeds gewoon heel blij als ik de tijd neem om ‘het perfecte plaatje’ te maken. Het is vormgeven, een stukje techniek, het vastleggen van een moment.

Tijd voor the next level

En nu is het eigenlijk tijd voor een nieuwe camera. En dat vind ik best wel een ding. Want hoe vaak gebruik ik hem nu nog? En die eerste is toch een speciaal iets. Ik heb geen haast (eerst maar eens verhuizen!) maar ik ben me wel aan het oriënteren. Blijf ik bij Nikon? Of ga ik toch overstappen van merk? En ik wil eigenlijk overstappen van spiegelreflex naar een full frame systeemcamera, maar jongens, wat een knaken! En dat betekent ook nieuwe lenzen… Aangezien die ook niet goedkoop zijn en die grotendeels je foto bepalen ben ik me daar eerst ook op aan het oriënteren, de body komt dan later wel heb ik besloten. Ik ben aan het twijfelen qua merk tussen Sony, Canon of Nikon. Door de lenzen opties en wanneer ik gewoon op mijn gevoel af ga wordt het Canon of Nikon. De Nikon Z objectieven spreken mij heel erg aan, maar ook de Canon RF lens.

Veel keuze maakt het er niet gemakkelijker op, maar ik weet in ieder geval nu wel dat die camera een goede investering was en een nieuwe dat ook weer zal zijn. Mochten jullie nog goede ervaringen hebben met full frame systeemcamera’s hoor ik het graag!

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Deze blog is in samenwerking met Fotodevakman.nl geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*