purpuz agenda

Langzaamaan begint de zoektocht naar de ultieme agenda weer voor het nieuwe jaar. En dit jaar ben ik expres op tijd begonnen, omdat ik echt wat meer structuur nodig heb nu ik vanuit huis werk als freelancer op verschillende vakgebieden.

Purpuz agenda 2019

Toeval bestaat niet, toch?!

En toen stuitte ik online op een oproepje van Clen, de bedenker van de Purpuz planner. Of ik de planner wilde reviewen. Clen ken ik nog van een video voor Metro Nederland over burn-outs onder jongeren en jong-volwassenen waaraan wij beiden mee werkten. Dat een burn-out ook heel veel goeds kan brengen weten we inmiddels beiden, en in Clen’s geval was het de directe aanleiding om deze Purpuz planner te ontwikkelen. Je kunt vast wel begrijpen dat ik daarom extra nieuwsgierig was naar zijn planner!

Purpuz planner 2019

Anders dan anders

De agenda ziet er op het eerste gezicht normaal en klassiek uit. Hij is verkrijgbaar in deze toffe roze editie, of in de normale, zwarte variant. De weken zijn verdeeld over 2 pagina’s en de agenda is 26 x 20 cm: compact genoeg om mee te nemen maar ook meer dan voldoende schrijfruimte.

Als je vervolgens begint met lezen in de agenda, merk je direct dat hij anders dan anders is. Er wordt goed uitgelegd hoe je de planner moet gebruiken, zodat je er ook het meeste profijt van hebt. Aan de hand van voorbeelden en een stappenplan leer je hoe je doelen per jaar, maand, week en dag kunt stellen. De bedoeling is dat je met behulp van de Purpuz planner in balans raakt (en blijft) en je zo gestructureerd aan je doelen kunt werken. Ook zitten er zowel dagelijks, als wekelijks en maandelijks notitiepunten ter reflectie in, wat erg belangrijk is om bij te houden! De agenda helpt je stil staan bij de dag: wat ging er goed? Wat kan er beter? En na iedere maand zit er een pagina in met vragen aan jezelf die je kunt invullen. Zo kun je je doelen goed voor ogen houden, maar ook jezelf in de gaten houden. De planner helpt je ontzettend goed dicht bij jezelf te blijven. Wie van daaruit werkt, ervaart al snel minder stress en voelt zich beter in balans.

365 redenen voor feest

Positive vibes

Van het roze en goud word ik natuurlijk al heel blij, maar de positiviteit gaat wat verder dan alleen een vrolijk jasje. Zo begint iedere week met een inspirerende quote en vind je per jaargetijde een mooie foto in de agenda. Wat ik zelf heel sterk vond, maar ook tegelijkertijd een met-je-neus-op-de-feiten-puntje, was dat er in het begin gevraagd wordt om een pagina te vullen met de dingen waar je blij van wordt. Deze zag ik niet aankomen en ik moest er serieus goed over nadenken wat ik daar neer moest pennen. Vanuit mijn studie Psychologie weet ik dat dit een ijzersterke truc is voor balans en zelfreflectie, maar in de praktijk gaan we hier allemaal altijd compleet aan voorbij. Opschrijven waar je blij van wordt helpt op dat moment om even tot jezelf te komen, maar het is ook handig om naderhand (als iets even tegen zit) het nog eens over te lezen en iets ervan te ondernemen om weer wat blijer te worden. Dat zo’n pagina in een planner zit die je altijd bij je hebt is dus een hele goede zet vind ik!

Maandreflectie Purpuz planner

Doelen stellen

Dat de focus ligt op doelen stellen is handig, maar je moet ook goed weten wat voor doelen. Hier heb ik zelf nog wel wat moeite mee, gezien ik nog niet goed voor ogen heb waar ik naartoe wil qua ondernemen. Daarbij komt dat ik vaak haast onhaalbare doelen voor ogen heb en bovendien van alles tegelijk wil, wat al snel stress en teleurstelling oplevert. Maar de Purpuz planner helpt je met het onderverdelen ervan in kleinere doelen, en je hebt genoeg ruimte om ze gaandeweg bij te stellen, omdat de ene maand je lessen leert voor de volgende maand.

Binnenkant Purpuz planner

Ik heb heel veel zin om in het nieuwe jaar met de Purpuz planner aan de slag te gaan! Ik hoop dat het me wat rust, overzicht en structuur geeft. Wat denk je, ook iets voor jou?

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*