hoe start je een bedrijf

Zoals jullie weten blog ik hier over verschillende onderwerpen waar ik me graag mee bezighoud. Interieur, lifestyle, hotspots, reizen, gerechten en ondernemen. Ik schrijf al mijn artikelen zelf en vanuit een persoonlijk perspectief. Mijn blog is daardoor echt een beetje een verlengstuk van mezelf. Ik vind het ontspannend om dingen van me af te schrijven en wellicht inspireert het jou als lezer ook. Zo heb ik ook gelijk een naslagwerk van bijvoorbeeld recepten die ik fijn vind, overpeinzingen die ik heb gehad of reizen waar ik graag nog even naar terug kijk.

Betaald bloggen

Het is je misschien tijdens het lezen van mijn blogs ook opgevallen dat er soms onderaan het blog staat dat deze in samenwerking met een bedrijf is geschreven. Voor zowel mijn blogplatform op Fijnthuiszijn.nl als mijn Instagramkanaal @fijnthuiszijn.nl creëer ik regelmatig content in opdracht van bedrijven. Deze bedrijven hebben mij dan benaderd of ik open sta voor een samenwerking. Ik check vooraf altijd of ik affiniteit met de dienst of het product heb en bepaal dan of ik de samenwerking aan ga of niet. Want ook al levert het natuurlijk een leuk extraatje op in de vorm van een vergoeding en/of een product, als het niet voor de volle 100% bij me past sla ik het aanbod af.

Transparantie

Ik vind transparantie hierin ook heel belangrijk. Mijn kanaal moet nog steeds mijn kanaal blijven en geen reclamezuil worden. Zo heb ik er bijvoorbeeld ook heel bewust voor gekozen om geen advertenties te tonen op mijn website. Dat is ook een middel om geld te verdienen aan je website maar ik vind het zelf storend dus voor die paar centen bied ik jullie liever een website zonder advertentiebanners aan.

Daarnaast vermeld ik het dus ook altijd wanneer mijn content een samenwerking betreft. Ik ben het niet alleen verplicht via de Reclamecode Commissie, het is ook gewoon netjes en transparant naar de lezer toe. En voorafgaand hieraan ben ik dus al best streng qua samenwerkingen die ik aanga. Wanneer ik enthousiast over een product ben dan ben ik dat ook écht. Ik spreek ook altijd met bedrijven af dat ik eerlijk mijn mening geef over de producten of diensten waarvan ze willen dat ik iets schrijf. Hetzelfde geldt voor de fotografie: die doe ik echt in mijn eigen setting en stijl.

Tips voor een succesvolle blog

Nu ben jij wellicht een startende blogger of benieuwd naar manieren waarop je geld kunt verdienen met jouw blog. Allereerst is het goed om te werken aan de kwaliteit van je blogsite. Is hij responsive op alle devices? Is de lay-out logisch en goed leesbaar? Staat er genoeg relevante content op? Wanneer je werkt aan de SEO van je blog zul je hoger gaan scoren in Google en zal je domain authority omhoog gaan. Dit zijn belangrijke rankings die bedrijven doorgaans checken om te kijken of je interessant bent om een samenwerking aan te gaan.

Vervolgens kun je je aansluiten bij verschillende blog platforms. Het blog platform waar ik het zelf heel fijn mee vind samenwerken is Blog Brains. Zij bemiddelen eigenlijk als het ware voor jou tussen bedrijven die zich bij hen aanmelden en bloggers. Ze delen je blog in op een bepaald niveau waardoor je een vaste vergoeding verdient per opgeleverd artikel. Voor bedrijven is dit een hele interessante manier van samenwerken ook omdat Blog Brains ervoor zorgt dat er artikelen van goede content geplaatst worden op verschillende blogsites. Een kwalitatieve vorm van linkbuilding voor een bedrijf en jij als blogger bent vrij het artikel naar eigen wens te schrijven. Deze moet uiteraard wel aan bepaalde dingen voldoen maar dat is meer technisch dan dat het over de inhoud gaat. Blog Brains checkt het nog even voor je en geeft een go wanneer het online kan.

Ben jij blogger en klinkt dit interessant? Ze zoeken altijd nieuwe bloggers! Kijk vooral even op hun website onder ‘blogger gezocht’.

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Deze blog is in samenwerking met Blog Brains geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*