Aan welke klusjes in het huishouden hebben jullie de grootste hekel? Ik zal zelf maar meteen bekennen dat heel het huishouden al niet bepaald mijn hobby is, maar stofzuigen is er toch wel één die ik niet heel graag doe.

Huisdieren

Nu weten de meeste mensen die mij een beetje volgen dat ik natuurlijk ook een heerlijke huisgenoot heb. Klein van stuk, slaapt veel, maar heeft op zijn tijd ook de gekke vijf minuten. Hij wijkt nooit van mijn zijde: waar ik ga, is hij. Ik heb het natuurlijk over mijn mopshond Wiebe! Ook al komt hij nog niet tot mijn knie en is hij liever lui dan moe, een mops is een ras dat het hele jaar door verhaard. Dat betekent dus dat er altijd en overal haren liggen van Wiebe, één van zijn mindere kwaliteiten ;-). Ik denk dat iedere huisdiereigenaar wel kan beamen dat een dier in huis voor extra huishoudelijke klusjes zorgt en het ook vraagt om bepaalde maatregelen. Je maakt ook bepaalde overwegingen: wel of niet op de bank, wat voor soort bank is qua stof handig, kleedje ergens over of niet? Zijn lage tafeltjes nog oké, et cetera.

Het jezelf gemakkelijk maken

Al met al ben je nog vaker aan de poets wanneer je huisdieren in huis hebt, dat is één ding wat zeker is. Vooral meer wasjes, stofzuigen en dweilen. Stofzuigen doe ik bijna dagelijks, in de winter wil ik nog wel eens een dag overslaan, maar in de zomer is dat eigenlijk wel de standaard. Dan is Wiebe namelijk extra aan het verharen en vind ik het prettig om dat dagelijks bij te houden.
En ja, dan maak het je jezelf natuurlijk wel graag gemakkelijk omdat je er zoveel mee bezig bent. Je gaat ‘goed spul’ dan nog belangrijker vinden. Het zijn toch de kleine extra’s die in dit geval een wereld van verschil kunnen maken en het schoonhouden van je huis met huisdieren gemakkelijker maakt.

Bosch ProAnimal serie

Maar dat zijn dus van die dingen waar je pas aan denkt als je ermee bezig bent. Zo heb ik een blauwe maandag een zandkleurige, stoffen bank gehad. Nou ik weet wel: met een hond dát nooit meer. Alle haren bleven erin steken, ze waren met geen mogelijkheid eruit te krijgen. De huidige bank is een stukje meer ‘hufterproof’. Want ja, ik vind het ook gewoon veel te gezellig wanneer Wiebe lekker naast me op de bank ligt, dus dan maar een andere bank haha!
Een nieuwe bank is natuurlijk wel een hele flinke omschakeling, het kan ook anders ;-). Zo kreeg ik vorige week een nieuwe stofzuiger van Bosch, de ProAnimal serie 8. Met megaveel opzetstukken, speciaal gericht op dierenharen. Ik heb ze inmiddels allemaal uitgeprobeerd en die ProAnimal stukken zijn echt ideaal! Met speciale, roterende borstels die erin zitten en goede zuigkracht krijg je goed alle haren overal vanaf zonder veel kracht te zetten of 6x over hetzelfde stuk te bewegen. Win-win dus want Wiebe mag lekker op de bank blijven liggen en het baasje is blij!

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Deze blog is in samenwerking met Bosch geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*