vegan verzorgingsproducten

Vegan, het is qua eten een trend te noemen, maar ook qua overige producten maakt het een opmars. Vooral in de beauty-industrie. Waar het eerst begon met dierproefvrij, letten we er nu ook steeds meer op dat de verzorgingsproducten die we gebruiken vrij zijn van dierlijke en gekke ingrediënten.

Puur natuur

Want wat is er mis met puur natuur? We proberen het onze kinderen mee te geven, wat niet gemakkelijk is in de picture perfect social media wereld. Gelukkig zijn er ook genoeg bloggers/vloggers/influencers die graag het echte plaatje showen. Ik denk dat het vooral voor de jeugd belangrijk is. Als volwassene sta je als het goed is al wat steviger in je schoenen en weet je inmiddels wel beter. Toch betrap ook ik me er op dat ik soms onzeker kan worden na het zien van zoveel mooie plaatjes. De communicatie hierover realistisch houden is dan belangrijk! Tuurlijk is jezelf verzorgen goed en mag je best streven naar een mooiere versie van jezelf. Maar er is niets mis met puur natuur, dat mag zeker gezien worden. En een pure buitenkant kan het best gevoed worden met pure producten, toch?!

Shampoo bars

Qua eten vind ik vegan best een uitdaging, maar qua verzorgingsproducten dus ook. Qua huidverzorging heb ik nu wel een fijne mix gevonden (wellicht zal ik hierover later ook eens een blog delen), maar qua haarverzorging had ik nog niet altijd hele goede ervaringen met vegan producten. Zo werd mijn haar simpelweg vaak gewoon niet schoon, ook niet nadat ik er even ‘doorheen’ moest zoals ze dat zo mooi kunnen zeggen bij nieuwe producten. Een shampoo bar kopen stond dus zeker weer op de wishlist maar ik moet zeggen dat ik dus wat huiverig was voor de resultaten. Toen Blog Brains mij benaderde voor een campagne van HappySoaps was ik wel gelijk weer enthousiast: zouden zij dan producten hebben waar ik helemaal blij van word?

shampoo bar conditioner bar HappySoapsMijn ervaringen

Ik ontving een Aloë Vera shampoo bar voor normaal tot vet haar, een La Vie en Rose shampoo bar voor dagelijks gebruik, een Tender Rose conditioner bar en een Vanille lipbalm.
Het eerste dat mij opviel waren de heerlijke geuren! Daar werd ik al direct blij van. De lipbalm zit in een handig blikje en breng je aan met je vinger. Die doet zijn werk prima en is handig mee te nemen! De vanillegeur is aanwezig maar niet té, ook smelt hij niet te snel maar is zeker ook niet te hard. Dat hij niet snel smelt is zeker fijn want je gebruikt toch al snel te veel of bent dan bang dat het blikje misschien gaat lekken in je tas.

vegan vanille lipbalm

De shampoo vond ik spannender. Ik begon met de Aloë Vera shampoo bar. Mijn haar kan namelijk snel vet worden maar de punten zijn altijd droog. Ik voelde gelijk dat hij goed reinigt: mijn haar werd soepel en voelde niet zwaar zoals dat kan voelen. De bar schuimde ook meer dan verwacht! Dat vind ik ook altijd een fijn teken. Na het drogen van mijn haar bleek ook dat het goed schoon was geworden. Dit is bij sommige bars niet altijd het geval gebleken.

De conditioner moet eerst wat soepel worden door je handen en het warme water. Deze kun je het best direct op je haar wrijven om te zorgen dat het product goed zijn werk doet. Mijn haar voelde niet stug na de shampoo aan maar toch kon ik wel gelijk beter door mijn haar met mijn handen door de conditioner bar. Eenmaal droog zag mijn haar er soepel, schoon en glanzend uit: ik was zeer tevreden!

conditioner bar HappySoaps Rose

Conclusie

Ik heb de producten nu ruim een week gebruikt en mijn haar heeft niet moeten wennen. Het werd goed schoon en bleef schoon. Ik heb niet het gevoel gehad dat ik mijn haar niet goed uit heb gespoeld of niet goed schoon kreeg. De punten zien er dankzij de conditioner ook goed uit. Het voelt verder niet slap en te glad of juist zwaar en stug aan: precies zoals ik het wil!

Tot nu toe ben ik erg tevreden en zou ik de producten van HappySoaps zeker aanraden! Ik heb nu voornamelijk de haarverzorgingsproducten goed uit kunnen testen, maar ze hebben nog meer producten. Denk hierbij aan body wash en body lotion bars, shaving bars en deodorants. Vooral die laatste 2 staan op mijn lijstje nu om te bestellen wanneer mijn huidige producten daarvan op zijn, want hier heb ik nog geen fijne plasticvrije en veganvariant van gevonden ook.

Heb jij al wel eens vegan verzorgingsproducten gebruikt? Hoe waren jouw ervaringen?

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Deze blog is in samenwerking met HappySoaps geschreven.)

4 comments

  1. Ik ben het helemaal met je blog eens ik heb het na lang wikken en wegen ook geprobeerd merk ook dat mij hoofdhuid er onwijs goed op doet en me haat veel voller lijkt. Ik heb me andere shampoos en ander meuk gelijk weg gedaan, ben helemaal om! En hoe fijn is het dat we het milieu er ook mee gepaard is.

    1. Wat leuk om te horen! Ik hoop hier met de tijd ook alles de deur uit hebben gedaan qua ‘meuk’, goed bezig jij!!

  2. Leuk te lezen. Ook hier de bars in huis. Gekregen voor moederdag. De lavendel, een shampoobar, bodybar en een conditioner. De laatste heb ik nog niet gebruikt. Ik ben fan. Als deo gebruik ik de salt of the sea. Ben ik ook mega fan van.
    Ben niet veganistisch verder, maar wil op verschillende fronten mijn steentje bijdragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*