Ik heb er iets mee, kleuren en lijnen. Ik houd van het slenteren door steden en omhoog kijken, naar de gebouwen, het lijnenspel aanschouwen wat zo lekker afsteekt tegen de blauwe lucht.

Gevels

Op vakantie leg ik steevast allerlei gevels vast. En deuren. En tegels. Eigenlijk gewoon allemaal dingen die met architectuur en patronen te maken hebben. Als ik wél die wiskundeknobbel had gehad was ik zeker weten architectuur gaan studeren. Nu ben ik blijven hangen op het inrichten en stijlen van mijn huis en in mijn vrije tijd schilder en teken ik graag. En die foto’s van geveltjes en deuren druk ik dan soms af om er mijn collagemuren mee te vullen.

Hoe doen ze dat toch?

De studie werd het niet, maar de interesse in het ontwerpproces is er altijd gebleven. Wij zien het resultaat, maar hoe komen die toffe gebouwen tot stand? Ik kwam laatst op de site van Plastica.nl, een bedrijf dat gespecialiseerd is in gevelbekleding. Noem me een nerd, maar ik vond het dus fantastisch leuk om door al hun projecten en foto’s te scrollen.

Oneindig veel mogelijkheden

Wat is er toch veel mogelijk, bizar gewoon! Eigenlijk kun je het zo gek niet bedenken of het kan ontworpen worden. Daar gaan mijn creatieve radars gelijk harder van draaien. Zo levert dit bedrijf bijvoorbeeld gevelbekleding voor in- en exterieur. Ons oude huisje valt onder beschermd stadsgezicht, maar toffe beplating voor in huis is weer eens wat anders dan een behangetje toch?! 😉

Ons witte huisje, dat valt onder beschermd stadsgezicht.

Droom lekker verder

Nee, alle gekkigheid op een stokje, voor in dit huis is het niet echt een optie. Maar het lijkt me zo tof om een keer from scratch een huis te bouwen of een grote kantoor make-over (ik deed al eens een kleintje, die vind je hier!) te doen waarin ik al mijn creativiteit de vrije loop kan laten gaan.

Keuzes, keuzes, keuzes

De grote moeilijkheid daarin lijkt me niet alleen het budget ervoor bij elkaar krijgen (note: gat in hand laten dichten), maar ook gewoon alle keuzes die je dan moet maken. Stel je voor: je kunt van nul af aan je eigen huis bouwen. Al dat kiezen! Man, als ik van vrienden al de discussies hoor over waar de stopcontacten moeten komen in hun nieuwbouwhuis (wat verder al wel helemaal voor ze bedacht en gebouwd is); het levert bijna echtscheidingen op soms.

Dus nee, weet je wat, ik houd het voorlopig gewoon lekker veilig bij kijken. Helpt me eraan herinneren dat het eigenlijk wel weer eens tijd wordt voor een tripje of vakantie. Lekker geveltjes kijken. Love it!

gevelbekleding

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig! 

(Deze blog is in samenwerking met Plastica geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*