abn amro wearables ervaring

Toen ik voor mijn onderneming een zakelijke rekening moest openen was die keuze eigenlijk snel gemaakt. Privé zit ik bij ABN Amro, dus waarom zakelijk dan ook niet? Ik was tevreden en koos voor het gemak: gewoon alle zaken bij één bank.

Keuze bank

Eerlijk: de mate van verdiepen erin was natuurlijk op zijn zachtst gezegd karig te noemen. Maar bij het starten van een bedrijf komt er zoveel op je af! Zoveel nieuws ook… Ik was blij dat ik ook gewoon bij iets vertrouwds kon blijven. Zoals mijn eigen bank. Ik vind de kosten voor een zakelijke rekening + bijbehorende spaarrekening niet de spuigaten uit lopen en ben tevreden over de service. Ik vind het ook gewoon fijn dat er nog een ABN kantoor is hier in de stad waar ik naartoe kan. Dat ik iemand nog face-to-face kan spreken die mij helpt. Klinkt lekker conservatief hè? En dat ben ik dus eigenlijk helemaal niet ;-).

Nieuwe gadget

ABN Amro ook niet want die innoveren er flink op los! Zo zijn ze de eerste bank die een lijn Wearables hebben ontwikkeld. Wearables zijn accessoires waarin een chip zit verwerkt waarmee je kunt betalen. De accessoires zijn voornamelijk modeaccessoires: ringen, armbanden en horloges. Maar ze hebben bijvoorbeeld ook sleutelhangers! Het werkt eigenlijk hetzelfde als het contactloos betalen: tot € 25,- kun je zonder pincode in te voeren afrekenen, daarboven vraagt hij om de pincode. Je kunt deze bedragen zelf aanpassen. Verder zit de chip gekoppeld aan één betaalrekening.

ABN Amro wearable Olympic horloge roze

Mijn ervaring

Een tijdje terug bleek ik één van de gelukkigen te zijn die zo’n Wearable mocht uitproberen. Wat ik zelf zo leuk vond toen ik de catalogus bekeek, was dat de Wearables er helemaal niet allemaal zo technisch/hypermodern uitzagen. Natuurlijk zaten er wel van die High Tech-look horloges bij, maar de ringen, sleutelhangers en armbanden zien er heel alledaags uit. Mijn keus was snel gemaakt en ik ging voor het enige roze item in de shop: een klassiek uitziend horloge van Olympic.

De Wearable kreeg ik aangetekend thuis verstuurd, de koppeling ging telefonisch en op afspraak. Het was eigenlijk zo gepiept. In de ABN Amro app op mijn telefoon stond direct de Wearable erbij in mijn overzicht. Je kunt hem via daar ook beheren.

En nu zijn jullie natuurlijk razend benieuwd naar mijn ervaring in winkels met het betalen via mijn horloge?? Nou, ik kan jullie vertellen, ik was vrijwel meteen verkocht! Ik ben zo’n chaoot die nogal eens zonder portemonnee ergens blijkt te staan, de stap naar betalen met je telefoon ook maar heeft overgeslagen omdat die altijd leeg is, dus dit horloge bleek al snel een godsgeschenk. En stiekem geniet ik flink van alle gekke gezichten van caissières wanneer ik binnen twee seconden heb afgerekend zonder mijn portemonnee te hoeven pakken. Tot nu toe heb ik in elke winkel moeten uitleggen wat ik deed en is de reactie steevast “maar hij ziet er helemaal niet zo uit als zo’n soort horloge!” Dat laatste is in mijn ogen alleen maar een voordeel: mijn klassiek ogend roze klokje zullen ze op het eerste gezicht niet zomaar willen jatten.

ABN Amro wearable contactloos betalen horloge

Conclusie

Het voelt echt nog wat onwennig, ik ben zelfs al een paar keer bewust zonder portemonnee op stap geweest en heb dan heel de tijd het idee dat ik toch wat vergeet. Sta ik met een volle boodschappentas bij de zelfscan-balie, heb ik zowaar binnen één handomdraai betaald in plaats van dat ik weer zo stom ben geweest alle boodschappen bovenop mijn portemonnee te gooien en die weer moeilijk uit mijn tas moet gaan staan vissen. (Herkenbaar?? Please zeg ja.)
Het scheelt dus een hoop frustratie en is zó leuk om te doen, alleen al door de reactie van anderen. Ik had zelfs iemand achter me staan in de rij die dacht dat ik zonder betalen weg was gelopen, haha! Het helpt alleen niet mee aan het dichten van een gat in je hand, integendeel dus zelfs. Doen ze weer goed daar bij ABN Amro. Misschien moeten ze bij het leveren van de Wearables een cursusje zelfbeheersing mee sturen… In de tussentijd zwaai ik lekker verder met mijn horloge over alle contactloze betaalapparaten. Joeee!

En jij, zou jij zoiets willen hebben?

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Deze blog is in samenwerking met ABN Amro tot stand gekomen.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*