duurzamer leven katoenen tasjes

Duurzaamheid, het is een woord wat steeds bekender én belangrijker wordt. Een bewustwordingsproces wat nu echt gaande lijkt te zijn. In een consumptiemaatschappij als die van ons schiet het bewust consumeren er nogal eens bij in. Onze leventjes zijn druk-druk-druk waarbij gemak vooral de boventoon voert in onze manier van consumeren.

Back to basic

Voor mijn werk ben ik natuurlijk constant bezig met styling, nieuwe producten, woontrends en dergelijke. Je hebt er bijna een dagtaak aan om alles bij te houden en een beetje up-to-date te zijn. En soms ben ik het dan in één keer beu. Dan zit ik vol onrust en moet er geruimd gaan worden (hierover later meer). Natuurlijk houd ik van de afwisseling in huis maar ik houd niet van het snelle consumeren. Voor een interieurstyliste schaf ik verrassend weinig aan en sla nogal eens een aanbod voor een gratis product af. Ik probeer sowieso de regel te hanteren ‘iets erin dan iets eruit’, wat geen overbodige luxe ook is met onze kleine woning. En dat ‘iets eruit’ breng ik dan naar een kringloopwinkel, geef ik weg of bied ik te koop aan. Tuurlijk verandert de look & feel in ons huis regelmatig, maar ook hierin maak ik weloverwogen keuzes: ik knap iets op, geef iets een ander kleurtje, trek iets van zolder bij anderen vandaan en geef weer iets weg. Zo ben ik laatst met muurverf aan de slag geweest (een kleine handeling met grootste effecten) en deed ik dit met LAB ECO Paint van Vestingh Paint & Craft. Zij realiseren met hun Vestingh Foundation waterinstallaties om mensen in derdewereldlanden te voorzien van zuiver drinkwater. Ik merk dat ik steeds bewustere keuzes maak in de producten die ik voor in huis aanschaf en ook dat ik blij word van een goede basis en natuurlijke materialen. Hier kun je altijd op terugvallen namelijk en dit verveelt niet snel!

Duurzame producten in de webshop

Voor komend seizoen ben ik ook langzaamaan de webshop weer wat aan het aanvullen met nieuwe producten. Uiteraard met dingen die binnen de komende trends passen, maar deze keer ook met wat bewustere keuzes die binnen een duurzaam leven passen. Dat deze twee dingen prima samen kunnen gaan zal ik je laten zien!

gehaakte tasjes

Zo staan er sinds kort gehaakte boodschappentasjes van biologisch katoen in de webshop. Prachtig om in huis te hangen, ideaal om altijd bij je te hebben. Ze nemen weinig plaats in beslag, zijn erg stevig en er kan een hoop in.

linnen doek

De oplettende kijker heeft ze ook al voorbij zien komen: ik dekte de kersttafel met servetten van puur linnen. Inmiddels gebruik ik de doeken overal voor. De stof is niet alleen puur en heerlijk zacht, ze absorberen ook goed. In de keuken, badkamer, op tafel… Ze zijn overal voor te gebruiken en zó fijn! (Tip voor alle Instagram-fanaten: ze doen het ook heel goed op de foto ;-).)

metalen drinkrietjes

Ik ben een lente en zomermens, dus zit met mijn hoofd alweer bij het voorjaar. Lekker de tuin in met eigen gemaakte limonade. En daar horen uiteraard rietjes bij. Maar géén plastic dit keer! In de webshop staan nu prachtige roestvrijstalen rietjes in goud en zwart. Per setje verkrijgbaar met een recht en gebogen rietje plus handige ragger om ze schoon te houden. Staat niet alleen mooi, is ook nog eens lekker duurzaam! Met de kinderen op stap: laat voortaan de rietjes staan in de horeca maar gebruik de metalen versie van jezelf.

bamboe tandenborstel

En dan als laatste bamboe: het is een terugkomende interieurtrend op dit moment en geeft aan dat natuurlijke materialen hip en duurzaam zijn! Nu is meubilair iets wat je als het goed is al redelijk bewust aanschaft en waar je jaren mee zult doen. Ik heb het in de webshop daarom wat kleiner aangepakt door bamboe tandenborstels toe te voegen aan het assortiment. Gemaakt van bamboe hout met bamboe vezels als borstel. Ze voelen wat zachter aan dan een normale medium harde tandenborstel, maar maken even goed schoon. Ze zijn natuurlijk afbreekbaar dus het is niet meer nodig iedere maand een plastic tandenborstel weg te gooien.

Wees creatief!

Qua verzorging en fijne producten voor in huis ben ik zelf helemaal fan van MIJN STIJL. Ik verkoop inmiddels al een paar jaar items hiervan en dat gaat nog steeds niet vervelen. Dit komt allereerst natuurlijk door de fijne geuren, maar ook door de minimalistische uitvoering, fijne prijzen en het feit dat dit bedrijf heel erg een verantwoorde manier van ondernemen na probeert te streven.

Mijn Stijl geurkaars scrub

Iets waar je waarschijnlijk niet direct over na hebt gedacht maar wel nog een ontzettend pluspunt is, is dat je de verpakkingen van de MIJN STIJL producten ook ontzettend goed kunt recyclen. Zelf gebruik ik de lege potten of blikken van de geurkaarsen om er mijn eigengemaakte verzorgingsproducten in te bewaren. Zo staat er bij mij thuis altijd een pot lichaamsscrub klaar gemaakt van gemalen koffiebonen met kokosolie en doet een lege fles room- of bed & body spray ook prima dienst als plantenspuit.

marokkaanse flesjes

Tijdens onze rondreis Marokko zag ik dit ook veel. Veel producten waren op en top natuurlijk én moesten mooi verpakt zijn. Zo nam ik heerlijk ruikende amberblokjes mee, verse thee en staan er in de webshop nog 2 prachtige glazen flesjes die je ook kunt gebruiken om je zelfgemaakte verzorgingsproducten in te bewaren.

En jij, ben jij er tegenwoordig bewuster mee bezig om duurzamer te leven?

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*