Bose of Sonos

Ik moet iets opbiechten en kom er maar gelijk voor uit: ik kan niet zonder muziek. Muziek bepaald mijn mood én andersom. Ik luister dus naar van alles, als er maar muziek is. En nu ik in huis weer zonder goede box of speaker zat moest er dus iets nieuws komen, want zo was het wel héél stil. Ik had wat wensen waar het product aan moest voldoen maar kwam er al snel achter dat zoiets uitzoeken eigenlijk toch echt mannenwerk blijkt te zijn. En toen kwamen de jongens van Pracht Wonen op mijn pad, right on time!

Audio speakers

De wensenlijst

Oké, waar was ik naar op zoek? Kijk, ik geef het toe: vrouwen hechten misschien íets te veel waarde aan de looks. Daar bleef ik -vrouw als ik ben-  ook een beetje op steken. En interieurgekkie als ik óók nog ben was ik dus voornamelijk bezig met “god zo’n box in huis moet wel staan hoor, ik wil niet zo’n lelijk in het oog springend ding”. Maar ja, ik houd ook erg van muziek, dus de geluidskwaliteit moet ook gewoon echt goed zijn. Bovendien had ik mijn vriendinnen beloofd dit jaar (aangezien ik 30 ben geworden in coronatijd) écht een keer mijn verjaardag te vieren en dat wilde ik nu in de tuin doen. Speaker moet dus ook mee naar buiten en tegen een stootje (en/of spatje) kunnen. Eigenlijk wil ik dus alles, haha: goede looks, perfect geluid, power qua volume en draadloos. Klinkt als de ideale nieuwe partner, toch?!

Sonos boxen

Door de bomen het bos weer zien

Ik had alleen wat hulp nodig om een keuze te maken. Online kwam ik er gewoon niet aan uit, bij zo’n aankoop heb je toch echt wat service nodig en wil je ook gewoon het geluid horen. Alsof het zo moest zijn werd ik benaderd door Pracht Wonen: een zaak in Bergen op Zoom die zijn naam eer aan doet want hallootjes, álles is daar mooi. Die eis qua looks kon ik dus alvast afvinken ;-). En nee, ik voelde me eerlijk gezegd ook gewoon niet geroepen om naar zo’n gigant als Mediamarkt of BCC gaan. Waar de één misschien binnen 5 min beslist over zoiets wil ik er gewoon de tijd voor nemen en zeker weten dat de keuze die ik maak de juiste is. Ze nemen er de tijd voor je, je kunt alles uittesten en hebben echt kennis van alle producten. Daar voel je je gewoon fijn bij!

Pracht Wonen Bergen op Zoom

Bose of Sonos?

Long story short: van alle merken die Pracht Wonen in huis heeft zou het uiteindelijk gaan tussen Bose en Sonos, en dan een draadloze uitvoering. En ik ben zo’n interieurschuiver plus nog al eens weg: dat ding moet overal mee naartoe kunnen, in een handomdraai. Bose en Sonos zijn natuurlijk dé merken in audioland dus daar zou de keuze uiteindelijk om draaien. Bij Bose heb ik meer het oerdegelijke gevoel van “dat is altijd goed!”, bij Sonos meer dat jonge stellen hier nu voor vaker voor kiezen als systeem in huis. Beiden hebben een gebruiksvriendelijke app en een nog groter pluspunt: beide speakers kunnen op zichzelf staand wat afspelen, maar ook als onderdeel van één heel systeem fungeren. Ik kan altijd dus nog uitbreiden met andere boxen en ze samen 1 item af laten spelen of onafhankelijk van elkaar gebruiken. De Sonos Move is wat groter, verkrijgbaar in zwart of wit, net als de Bose Home Portable. De witte versie daarvan heeft een mat zilveren onderkant, de zwarte is helemaal zwart. Beiden zijn draagbaar: Bose heeft een handvat, bij Sonos zit aan de achterkant een inkeping waaraan je hem op kunt tillen. Opladen doe je ze allebei op een los soort dock die dan weer niet draadloos is ;-). Qua geluid is het sowieso verbazingwekkend hoeveel en goed geluid er uit die kleine speakers komen. 360˚ geluid zorgt voor een vol geluid. De bas is ook bizar krachtig. Uiteindelijk wist ik gewoon, het gaat om het geluid dus dat moet de beslissende factor zijn. En daarom heb ik voor de Bose Home Portable gekozen. Daar vond ik het geluid gewoon nét wat beter van. In het zwart, want het merendeel van de tijd staat hij op mijn zwarte schouw en dat vond ik net wat stijlvoller dan de wit met zilveren variant.

Bose Home Portable zwart

Ik ben ontzettend blij met mijn keuze! Ik heb hem thuis op vol volume een keer uitgeprobeerd en ik kan je vertellen; ik was bang dat mijn ramen eruit klapten. Het is serieus bizar hoe goed het geluid is, uit in verhouding zo’n klein ding. Dus als jullie binnenkort nog wat meer scheuren ontdekken in mijn oude huisje dan weet je hoe dat komt, dan is het feest geweest met mijn Bose speaker!

Bose tuin buiten draadloos

Waar zou jullie voorkeur naar uit gaan? Sonos of Bose?

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Deze blog is in samenwerking met Pracht Wonen geschreven.)

4 comments

    1. Haha, Sonos is duidelijk populairder onder het jongere volk merk ik ja. Maar toch ga ik lekker voor geluidsoverlast zorgen met mijn Bose speaker buuf :p.

    1. Haha Paul, afzender ‘beterhoren.nl’, filmpjes al gezocht waarin deze twee vergeleken worden? Bose wint ;-). Sonos is populair onder de jongeren, maar kwaliteit Bose nog steeds ongekend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*