Winter woontrends 2018/2019Na alle fijn-even-níet-thuis-zijn blogs over onze rondreis Marokko, is het weer tijd voor interieur. Ik kwam zelf vol inspiratie terug van deze reis en heb dan ook direct de woonkamer een make-over gegeven, maar daarover later meer. Intussen zijn we in Nederland druk bezig met de woonmaand van het jaar: oktober! De tijd waarin nieuwe collecties bekend zijn, de VT Wonen woonbeurs wordt gehouden, en iedere interieurgekkie zijn of haar huis winterklaar maakt. En ik ga je hier de trends voor komend seizoen verklappen!

Kleuren

Allereerst de kleuren: kleur in huis mag  weer! Het geheel monochrome huis laten we definitief achter ons. Zwart, wit en grijs worden gecombineerd met kleur. En dan geen pasteltinten meer, nee hoppa, gewoon kleur! Blauw en groen waren al even een hit, maar deze winter ontkom je niet aan warme tinten zoals oker, nude, caramel en roestbruin. Ben je een durfal, dan ga je voor oker of roestbruin. Wil je het wat subtieler houden? Kies dan voor natureltinten zoals zalmroze (nude) of beige/lichtbruin (honing/caramel). Om het niet te poezelig te krijgen combineer je deze wel met een echt donkere tint zoals zwart of heel donkerblauw.

Flexa kleur van het jaar 2019 Spiced HoneyFlexa kleur van het jaar 2019: Spiced Honey. Hier in combinatie met andere warme trendkleuren. Bron foto: Flexa.nl.

Planten

Ik had het al even over groen in huis als kleur, maar vooral het groen van planten blijft nog even een trend. Een compleet oerwoud hoeft natuurlijk niet, maar groen zorgt voor kleur en leven in huis. Lees in deze blog hoe je aan de slag kunt gaan met het creëren van je eigen Urban Jungle.

bloempot metaalGroen vaasje en metalen bloempot zijn te vinden in de FIJNTHUISZIJN.nl webshop

Bling bling

Zilver, koper, goud… Wat is deze winter de kleur die je woning glans gaat geven? We zien dat komend seizoen het goud nog even blijft. Het combineert prachtig bij de trendkleuren en het straalt warmte uit. Toch zit er een verschuiving in: we gaan van glanzend goud naar de geborstelde look, oftewel messing/brass. Minder gelig en daarentegen is het wat authentieker en robuuster. Ook heel mooi dus om toch warmte tegen geven aan een stoer industrieel interieur!

VT wonenBron foto: VT Wonen.

Materialen

Hout, zeegras, terrazzo, jute: ruwe vormen en ambacht. Dat zijn de keywords wat betreft materialen en de look ervan. Het hoeft allemaal niet netjes recht en rond, je brengt leven en sfeer in huis juist door al deze natuurlijke materialen en speelse vormen. En vergeet textiel niet: plaids, wandkleden, vloerkleden, kussens, vachtjes… Allemaal heerlijk voor het winterseizoen, goed voor de akoestiek en onmisbaar in huis op zowel de bank, de vloer als aan de wand.

interieurstyling madam stoltzJe vind dit kleed, de sprei en overige accessoires hier

Mijn voorspellingen voor 2019

Dit winterseizoen ga je dus nog fellere kleuren zien, maar ik verwacht dat we met alles weer wat back to basic gaan. Planten blijven nog wel, maar geen volle woonkamers meer. Ik voorspel dat we weer terug gaan naar veel wit, in combinatie met (warme) natureltinten. Géén pastelkleurtjes. De donkere, industriële interieurs met veel planten gaan dus officieel op zijn retour. Qua stijlen gok ik dat het Scandinavische meer terugkomt, in combinatie met shabby chic. Die laatste is een bohemian/vintage stijl in natureltinten.

House Doctor wintercollectie Bron foto: Housedoctor.dk.

Dit waren de trends voor komende winter en alvast een voorspelling voor wat volgen gaat qua interieur. Mocht je nu zelf thuis aan de slag willen hiermee maar er niet goed uitkomen, ik kan je uiteraard helpen! Laat even een berichtje achter hieronder of neem een kijkje op de adviespagina!

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*