De donkere winterdagen zijn weer aangebroken, en wat moet ik daar toch altijd aan wennen! Ik heb er een beetje een haat-liefde verhouding mee want hoewel ik het hartstikke gezellig vind om kaarsjes aan te doen of voor het open haard vuurtje te zitten, is het qua werk een stuk minder handig. Fotograferen in huis met daglicht is een hele opgave soms, vooral als je met deadlines te maken hebt. Op Instagram is niet voor niets de hashtag #crappylightseason weer booming deze periode haha!

Let there be light

Goed licht in huis lijkt daarom nog belangrijker dan normaal. Voor styling-klanten werk ik regelmatig aan lichtplannen, wat vaak nogal eens overgeslagen wordt bij de inrichting. Maar goed licht is super belangrijk! Naast het feit dat het natuurlijk praktisch en nodig is, bepaald het ook de sfeer in huis. Bedenk maar eens wat het verschil zou zijn tussen 2 gerichte spots boven een eettafel of een grotere lamp die zachter licht meer verspreid. Het ene is fijner voor bij de werktafel, het andere voor bij een gezellig diner.

FLOS AIM hanglamp

Als je eenmaal hebt bepaald waar en met welke functie er lampen moeten komen, kan het leukste onderdeel beginnen: het shoppen! En wat is er veel aanbod qua verlichting… Dus daarom maak ik het makkelijk voor je (mits je budget er naar is) en vertel ik je mijn favoriete merk ;-).

De design lampen van FLOS

FLOS, ja daar gaat mijn hart echt sneller van kloppen! Mister Design heeft een uitgebreide collectie FLOS lampen en stuk voor stuk toppers. Modern, klassiek, minimalistisch: FLOS heeft het allemaal en is daarmee een tijdloos merk. Een lamp kost wel wat, maar dan heb je ook een item waar je de rest van je leven niet op uitgekeken raakt. Mijn persoonlijke top 5:

FLOS lampen Misterdesign.nl

  1. De 265 wandlamp
  2. De IC Light T1 Tafellamp hoog
  3. De Wirering wandlamp
  4. De Superloon vloerlamp
  5. De AIM hanglamp set van 3

Maar eerlijk gezegd: het is moeilijk kiezen. De 265 wandlamp staat wel echt met stip op nr 1. Ontworpen door de Italiaan Paolo Rizzatto en Italiaans ontwerp, tja daar heb ik nu eenmaal al een voorliefde voor. Ooit….

Misterdesign lampen FLOS

Wat is jouw favoriet?

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Dit artikel is in samenwerking met Mister Design geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*