Beeld: Sanitairwinkel

De badkamer is een van de meest essentiële ruimtes in huis. Het is niet alleen een functionele ruimte, maar ook een plek van ontspanning en zelfzorg. Het renoveren van je badkamer kan dus een belangrijke investering zijn, zowel in termen van comfort als van waardevermeerdering van je huis. Maar waar moet je allemaal op letten bij het renoveren van je badkamer? In deze blogpost geef ik je wat handige tips!

  1. Planning, budgettering en indeling

Voordat je begint met de renovatie, is het cruciaal om een duidelijk plan te hebben. Bepaal wat je wilt veranderen, welke stijl je voor ogen hebt en hoeveel budget je hiervoor beschikbaar hebt. Houd ook rekening met onvoorziene kosten. Alles valt of staat ook bij de indeling van de badkamer: wil je daarin ook veel veranderen dan betekent dat bijvoorbeeld veel (extra) leidingwerk wat extra kosten met zich meebrengt.

  1. Badkamertegels: stijl en functionaliteit

Badkamertegels spelen een cruciale rol in de algehele uitstraling en functionaliteit van je badkamer. Ze zijn niet alleen een esthetische keuze, maar ook een praktische. Kies tegels die gemakkelijk schoon te maken zijn en bestand zijn tegen vocht en schimmel. Ga voor tegels met een gerectificeerde rand want daarbij kun je hele smalle voegen kiezen. Handiger in schoonmaak en het oogt meer 1 geheel! Ik vond het aanbod in badkamertegels bij Sanitairwinkel gevarieerd genoeg qua looks en kosten. Ze hebben een uitgebreid assortiment aan badkamertegels, van keramische tegels tot natuursteen tegels. Overweeg de grootte, kleur en textuur van de tegels om een harmonieuze en duurzame badkamerinrichting te creëren.


Beeld: Sanitairwinkel

Bepaal je opbergruimte

De meeste mensen willen graag dat de badkamer rust uitstraalt, maar het is ook de plek waar je heel veel spullen gebruikt voor de verzorging. Een badkamerkast is niet alleen een opbergoplossing, maar ook een belangrijk onderdeel van de esthetiek van je badkamer. Bij het kiezen van een badkamerkast moet je rekening houden met de beschikbare ruimte en je opbergbehoeften. Kies een kast die past bij de rest van je badkamerinrichting en die voldoende opbergruimte biedt voor al je toiletartikelen.

  1. Verlichting en ventilatie

Goede verlichting en ventilatie zijn essentieel voor een comfortabele en functionele badkamer. Overweeg het installeren van dimbare verlichting voor een ontspannende sfeer en zorg voor voldoende ventilatie om vochtproblemen te voorkomen.

  1. Professionals inschakelen

Hoewel het verleidelijk kan zijn om de renovatie zelf uit te voeren, is het vaak verstandig om professionals in te schakelen. Zij hebben de expertise en ervaring om de renovatie efficiënt en veilig uit te voeren.

Tot slot, het renoveren van je badkamer is een investering die zichzelf op de lange termijn terugbetaalt in termen van comfort, functionaliteit en waardevermeerdering van je huis. Door aandacht te besteden aan details zoals badkamerkasten en badkamertegels, en door samen te werken met professionals, kun je een badkamer creëren die zowel esthetisch als functioneel is.


Beeld: Sanitairwinkel

Komend jaar ga ik zelf mijn badkamer verbouwen! Mocht je het leuk vinden om dit proces te volgen, volg mij dan op Instagram!

Liefs,

Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*