In de voorbereidingen voor het nieuwe huis begin je natuurlijk het eerst bij de leuke en bekende dingen. De cosmetische ingrepen noem ik het, want wanneer vrouwen huizen gaan verbouwen denken ze vooral aan de looks ;-).

Nodige dingen

Maar zoals ik in een eerdere blog al vertelde, ligt er ook een lijstje met klusjes die nodig zijn. En waar ik – ik geef het eerlijk toe – geen kaas van heb gegeten. Zo moet er bijvoorbeeld in de erker een dubbel glas dat lek is vervangen worden, maar ben ik liever bezig met de raambekleding.

Een nieuwe badkamer

Wat ook met de tijd aangepakt moet worden is de badkamer. Maar dat is natuurlijk wel een grotere kostenpost dan een raam in de erker. Ik ben ervoor aan het sparen en hoop dan zo snel mogelijk aan de slag te kunnen. In deze tijd kan ik me sowieso niet verlekkeren tijdens bezoekjes aan winkels, maar mijn Pinterestaccount staat al vol mooie badkamerplaatjes. En daarbij ligt de focus uiteraard weer op de looks: mooie tegels, wastafelmeubels, kranen en spiegels. Maar er is natuurlijk wat meer nodig voor een nieuwe badkamer haha!

Glas

Omdat ik toch bezig dus was met verdiepen in materialen waar ik geen kennis van heb (zoals het glas voor de erker), ging ik voor de badkamer ook alvast even rondspeuren. Mezelf oriënteren op dingen die ook nodig zijn en kijken wat daarin allemaal mogelijk is. En aangezien ik nu niet een winkel daarvoor binnen kan stappen deed ik dat ook weer online. Zo kwam ik bijvoorbeeld uit bij de website van Glasdiscount en er ging een wereld voor me open. Isolatieglas, gehard glas… Echt nooit van gehoord! Ik dacht een glazen douchewand is gewoon een glazen douchewand. Niet dus!

Op maat

En omdat ik laatst ook de maten alvast ben gaan opmeten van de badkamer (ik kocht het huis voordat het op Funda stond, er waren dus geen echte tekeningen met maten), kan ik ook al een beetje gaan spelen met planners. De badkamer is ruim, maar ik wil graag een bad, een douche en een 2e toilet erin als dat mogelijk is dus dat wordt toch even passen en meten. Nu zit er namelijk alleen één enkele wastafel in en een douche. Daarom was het fijn te ontdekken dat een douchedeur op maat ook een mogelijkheid is bijvoorbeeld. Zo kun je een inloopdouche helemaal volgens eigen voorkeur (laten) maken en alsnog een bijpassende douchedeur nemen. Het blijkt in ieder geval dat ik echt nog een hoop uit te zoeken heb…

Hebben jullie nog tips? Alles is welkom!

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig! 

(Deze blog is in samenwerking met Glasdiscount geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*