Terwijl ik geniet van onze roadtrip in Marokko, neemt Ilse van InteriorTwin.com vandaag even mijn blog over. Ilse is blogster en interieurstyliste. Op InteriorTwin houdt ze je op de hoogte van de leukste trends, wooninspiratie, DIY, binnenkijkers en meer. Aangezien wij zelf in een oud huis wonen en nieuwbouw niet op onze wensenlijst staat, vertelt Ilse over waarom zij wel voor nieuwbouw hebben gekozen en belangrijker nog: hoe krijg je een nieuwbouwhuis gezellig?

woonkamer nieuwbouwhuis Ilse

Alhoewel ik altijd droomde van een mooi jaren ’30 huis vol unieke details en verleden, hebben wij uiteindelijk toch gekozen voor een nieuwbouwwoning. Dat was een praktische keuze: meer ruimte, minder onderhoud en een eigen parkeerplek in het centrum. Maar om van een saaie nieuwbouwwoning toch een sfeervol en gezellig huis te maken komt wat meer bij kijken dan bij een huis vol verleden. Hoe wij dit hebben gedaan? Ik vertel het jullie graag!

Kleur, kleur, kleur

Het eerste wat wij hebben gedaan om meer sfeer te creëren in onze nieuwbouwwoning is het verven van de muren. Dus niet overal witte muren, maar juist wat kleur op de muur. Het begon met een okergele kleur in de woonkamer, inmiddels is die muur alweer drie kleuren verder! Maar ook andere kamers waar we veel tijd doorbrengen, zoals de slaapkamers en studeerkamer kregen al heel snel een kleurtje op de muur.

Woonkamer Ilse

Raambekleding

Nog zoiets waar je veel impact mee kan maken is raambekleding. Natuurlijk kan je dit ook gewoon simpel en rustig houden, maar in de woonkamer hebben wij juist bewust gekozen om een statement met raambekleding te maken. Door voor zwarte shutters te kiezen krijgt de ruimte een totaal andere uitstraling en voegt het automatisch veel sfeer toe aan de ruimte.

Vloerkleden in elke kamer

In het eerste jaar heb ik in elke ruimte in huis wel een aantal vloerkleden gelegd. Dit had meerdere redenen. Omdat we van een klein appartement naar een grote woning verhuisden hadden wij nog niet genoeg meubels om elke ruimte te vullen. Om op een makkelijke manier sfeer toe te voegen kozen wij voor vloerkleden. Nog een voordeel hiervan is dat het in een lege ruimte wat hol kan klinken en geluiden kunnen weerkaatsen. Een vloerkleed is juist goed voor de akoestiek en gaat dit probleem tegen. En vloerkleden zien er natuurlijk altijd gezellig uit, wat mij betreft kan je nooit genoeg vloerkleden in huis hebben!

Vervang de deuren

Als er iets lelijk is aan een nieuwbouwwoning dan zijn het wel de deuren. Sfeerloos en saai: het beste wat je kunt doen is deze direct vervangen. Bij ons is dat wel een meerjarenplan, want een nieuwe deur is niet goedkoop. Als eerste heb ik de deur van de voorraadkast in de woonkamer volgehangen met posters zodat het er al gezelliger uitziet. De deur tussen de woonkamer en hal is vervangen voor een houten deur met glas. Deze heb ik zwart geverfd, zodat hij op een afstandje op een stalen deur lijkt.

De deur naar de wc kreeg een botanische deursticker voor een nieuwe look en voor de studeerkamer heb ik zelf een industriële schuifdeur gemaakt. Nog genoeg deuren te vervangen in huis, maar we zijn al een heel eind op weg!

Wil je meer zien van Ilse? Kijk dan op InteriorTwin.com, Instagram of Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*