Ben je dat saaie uiterlijk van je huis helemaal zat? Heb je geen zin meer om elke maand op een ladder te staan om onderhoudswerk te verrichten? Of ga je binnenkort verhuizen en kan de buitenkant van je nieuwe huis wel een opknapbeurt gebruiken? Dan ben je hier aan het goede adres. In dit artikel geven we tips bij het opknappen van de buitenkant van je huis op een duurzame en onderhoudsvrije manier. Dus lees snel verder!

 Denk aan blikvangers

Voordat je aan de verbouwing begint, is het leuk om eens goed na te denken over het aanbrengen van blikvangers. Misschien was je gewoon van plan een likje verf aan te brengen op die ene oude schuur in de tuin, of misschien was je niet van plan al te veel van de architectuur aan te passen. Dat hoeft ook niet. Want met een paar simpele veranderingen zal het aanzicht van je huis al enorm veranderen. Dat doe je bijvoorbeeld met een boeiboord. Een boeiboord is een horizontaal gedeelte tussen de dakrand, de dakgoot en de voorgevel van een huis. Met een boeiboord wordt het water van de dakpannen opgevangen en langs het huis naar beneden geleid. Dat zorgt ervoor dat het water niet langs de muren stroomt. Maar even belangrijk: het zorgt ook voor een chique en afgewerkte uitstraling van je huis. Met dus enkel het aanbrengen van een boeiboord als blikvanger, krijgt je huis de uitstraling waar je naar op zoek bent.

Denk aan duurzame materialen

Niet alleen het uiterlijk van de buitenkant van je huis telt. Het materiaal waar je mee bouwt, bepaalt een hoop. Dat zit zo: je wilt natuurlijk niet om de haverklap op een ladder staan om onderhoud te leveren aan je net verbouwde huis. Ook speelt materiaal een grote rol bij het uiterlijk van je huis. Als je op beide gebieden goed wil zitten, doe je er verstandig aan om met duurzame materialen zoals kunststof te werken. In tegenstelling tot hout, is kunststof heel onderhoudsarm. Kunststof is namelijk een stuk beter bestand tegen vocht en daarmee ook tegen schimmels en insecten. Daarnaast hoeft kunststof niet geverfd te worden bij installatie en ook jaren later heeft kunststof geen nieuw laagje verf nodig. Denk bijvoorbeeld eens aan het aanbrengen van kunststof schroten. Dat zijn smalle, holle planken van kunststof en worden ook wel PVC-schroten genoemd. Kunststof schroten zijn weerbestendig en geven je huis wederom een chique en afgewerkte uitstraling en zijn bovendien hartstikke duurzaam. Voor de volgende verbouwing kun je dus aan de slag met kunststof materialen bij het kiezen voor een boeiboord of voor schroten. Zo wordt dit voorlopig de laatste verbouwing die je hoeft te doen!

Liefs,

Stephanie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*