Tinello houten keuken

Zoals jullie misschien al hebben gelezen op mijn blog of social media kanalen heb ik dus een huis gekocht afgelopen jaar. Eind mei krijg ik de sleutel en ik ben volop bezig met de voorbereidingen. In principe kan ik er zo in, maar de klussenlijst met dingen die ik graag wil (laten) doen wordt stiekem langer en langer…

Luxeprobleem

En buiten het feit dat dat dus gewoon een luxeprobleem is, is dat stiekem wel hetgeen waar ik me het liefst mee bezig houdt. Want de ‘moetjes’ die gedaan moeten worden zijn een stuk minder leuk dan de cosmetische dingen die ik in gedachten heb om het huis echt naar mijn zin te maken. Dubbelglas vervangen dat ‘lek’ is, een plafond in de schuur isoleren? Niet zo leuk. Een ontwerp voor een cinewall maken en materiaal ervoor uitzoeken? Wél leuk! De eerste twee klussen zijn alleen net wat meer nodig dan de laatstgenoemde klus, maar drie keer raden waar ik mee begonnen ben in de voorbereiding? 😉

Keukeninspiratie

De keuken is nog zo’n project. De keuken die erin zit dateert van 2015 en is helemaal prima, maar niet mijn smaak. Er is niets mis mee, hij vormt een hele goede basis in wit en zonder bovenkasten, donker blad en zilverkleurige grepen. Maar zo standaard… En ik houd niet van standaard. Omdat de vloer ook donker is (laminaattegels in antraciet met betonlookmotief) vind ik het geheel te kil en te contrastrijk. Ik wil er warmte en tussenkleuren aan toevoegen. Daardoor dacht ik al snel aan hout. Een houten keuken vind ik ontzettend sfeervol en uniek. Het geeft direct warmte aan een interieur en past erg goed bij betonlook, zwart en wit.

Tinello woonbeurs 2017

Sfeer in je interieur

Zoals jullie misschien ook weten heb ik een oud huis gekocht. Je ziet niet veel terug meer qua oude elementen, maar ik wil die sfeer wel meer terug erin krijgen. Dus heb ik ook inspiratie opgedaan bij keukens die dat meer uitstralen, zoals een klassieke keuken en een landelijke keuken. Niet per se mijn eigen stijl, maar ik vind het belangrijk dat de keuken passend is bij de rest van het huis en ervoor zorgt dat het wel de sfeer uitstraalt waar ik naar op zoek ben. Dus sta ik open voor allerlei dingen en vind ik het heerlijk overal doorheen te scrollen om inspiratie op te doen. Zo speel ik momenteel heel erg met het idee om hout in de keuken te verwerken, hoe precies weet ik nog niet, en een warmgrijze of beige tint. Wat het gaat worden gaan jullie vanaf juni zien! Al benieuwd? Ik ook 😉.

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Deze blog is in samenwerking met Tinello geschreven.)

 

 

 

1 comment

  1. Ik vind het ook belangrijk dat mijn toekomstige keuken bij de rest van mijn interieur past. Wij willen ook voor een landelijke keuken gaan die we op maat laten maken. Houten elementen hebben ook mijn voorkeur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*