Instagram, ik haal er heel graag mijn inspiratie vandaan. En inmiddels heb ik er lieve mensen door ontmoet, leuke klanten door gekregen, toffe samenwerkingen door gehad Het werkt al snel verslavend en oh wat houdt het ons stiekem in de ban! Maar alle veranderingen zoals bijvoorbeeld het algoritme zorgen ook voor de nodige verzuchtingen En in een Instagramwereld waar het steeds meer lijkt te draaien om de likes en de volgers wil ik graag even terug de focus leggen op waar het nu eigenlijk echt om draait: mooie/leuke/gestylde/grappige/hartverwarmende plaatjes delen om daar bedoeld of onbedoeld elkaar mee te inspireren! In deze rubriek breng ik daarom maandelijks een ‘Ode aan de Minigrammer’; eens een keer niet de geijkte grote accounts, maar de interessante kleine feeds uitgelicht. Deze maand staat Sanne in het zonnetje, van @stylingandstuff (768 volgers).

Ik ben nieuwsgierig: wie is de persoon achter dit Instagramaccount?

Ik ben Sanne, 28 jaar en woon in het altijd gezellige Brabant. Ik heb de Fotovakschool gedaan en ik hou ervan om stillevens te fotograferen. Ik heb mijn werkplek op zolder. Die is erg ruim en daar staan al mijn fotospullen. Ik ben gek op vaasjes en die staan er dan ook heel veel. Met weinig middelen een mooi beeld vastleggen, daar geniet ik van. Ik gebruik dan dikwijls bloemen er bij. Ook vind ik het leuk om foto’s te maken van mijn drie katten. In mijn vrije tijd trek ik regelmatig de natuur in om daar te fotograferen, voornamelijk insecten. Dat is heel ontspannend!

Hoe lang ben jij al bezig met Instagram?

Op 25 september 2016 heb ik mijn eerste foto gepost. Ik was nog erg zoekende. Ik had al veel foto’s en wilde die graag ergens presenteren. Maar ik was ook wel onzeker over hoe er op gereageerd zou worden. Als ik nu terugkijk naar mijn eerste foto’s vind ik dat ik gegroeid ben. Ik ben meer kleuren gaan gebruiken en mijn foto’s zijn sprekender geworden.

Waarom ben je ooit begonnen met je Instagramaccount?

Ik ben dit account ooit begonnen omdat ik overspannen thuis zat en toch weer graag mijn fotografie wilde oppakken. Ik wilde iedere dag een foto plaatsen. De eerlijkheid gebied me te zeggen dat dat niet is gelukt. Maar als ik er op terugkijk heeft me het toch wel geholpen. Ik had iets waar ik mee bezig was. Doordat er positief op mijn foto’s werd gereageerd begon ik er steeds meer plezier in te krijgen om foto’s te plaatsen en natuurlijk om bij andere accounts te kijken.

Wat vind jij zelf het leukst aan dit sociale medium?

Instagram biedt heel veel inspiratie en ik hoop dat mijn foto’s ook een inspiratiebron zijn voor anderen. Ik vind het contact met mede-Instagrammers fijn.
En soms geeft iemand je spontaan een shout met hele lieve woorden: dat is voor mij heel waardevol.

Welke accounts volg jij zelf het liefst?

Hier een paar van mijn favoriete:
@lisannevandeklift, @jiskahome, @zilverblauw, @roestompoes, @huisgeluk
@okermint, @prchtg, @harrietshuus, @lossebloemen, @dirksdotter, @pastel.en.staal_ ,
en nog veel meer!

Heb je een bepaald Instagram-ritueel?

Ik probeer een foto altijd om 19.00 uur te plaatsen. Waarom? Ooit heb ik eens gelezen dat de beste tijd om een foto te plaatsen tussen 19.00 uur en 21.00 uur is. Ik voel me er gewoon goed bij om het om 19.00 uur te doen.

Heb je bepaalde Instagram-doelen of dingen die je zou willen bereiken met je account?

Het is mijn droom om producten te fotograferen voor webshops. Ik zou het ook heel leuk vinden om startende ondernemers te helpen hun producten op een mooie manier te presenteren.

Hoe zou jij jouw feed in 3 woorden omschrijven?

Sfeervol, roze, rustig.

Nieuwsgierig naar het Instagram account van Sanne? Je vindt hem hier!:  https://www.instagram.com/stylingandstuff/

Ik ben voor deze maandelijkse rubriek altijd druk op zoek in de Instagramjungle naar kleine, inspirerende accounts. Lijkt het je wat? Stuur dan even een berichtje!

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

2 comments

  1. Wat een mooie bewoording #minigrammer! Pas deed ik een story shout voor dit soort accounts! Ik heb het geluk gehad om Sanne in het echt te ontmoeten en het is zo’n lieve meid! Een aantal tips: @lovebeingpetite_interior @huisjevokpastel @ninedotsinterieurontwerp Erg leuke maandelijkse rubriek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*