Instagram, ik haal er heel graag mijn inspiratie vandaan. En inmiddels heb ik er lieve mensen door ontmoet, leuke klanten door gekregen, toffe samenwerkingen door gehad… Het werkt al snel verslavend en oh wat houdt het ons stiekem in de ban! Maar alle veranderingen zoals bijvoorbeeld het algoritme zorgen ook voor de nodige verzuchtingen… En in een Instagramwereld waar het steeds meer lijkt te draaien om de likes en de volgers wil ik graag even terug de focus leggen op waar het nu eigenlijk echt om draait: mooie/leuke/gestylde/grappige/hartverwarmende plaatjes delen om daar bedoeld of onbedoeld elkaar mee te inspireren! In deze rubriek breng ik daarom maandelijks een ‘Ode aan de Minigrammer’; eens een keer niet de geijkte grote accounts, maar de interessante kleine feeds uitgelicht. Vandaag staat Ulrike in the spotlights van Studio U La La! En geheel toevallig was haar huis laatst al te bewonderen in de binnenkijker-editie van VT Wonen.

Ik ben nieuwsgierig: wie is de persoon achter dit Instagramaccount?

Ik ben Ulrike Boekhorst, 35 jaar oud. Ik heb een relatie met Peter en samen hebben wij 2 kindjes: Jack van 6 jaar en Bobbi van 2 jaar. Ik heb een eigen bedrijf Studio U La La Interieuradvies & Styling. Daarnaast heb ik een hele leuke creatieve baan bij deJouwe.

Hoe lang ben jij al bezig met Instagram?

Ik heb een account sinds 2013, maar de eerste paar jaar was ik nog niet zo actief. Sinds een jaar of 2 post ik regelmatiger.

Waarom ben je ooit begonnen met je Instagramaccount?

Omdat Instagram toen redelijk nieuw was, een stap na Facebook. Ik vond het principe van foto’s delen heel leuk, maar was er toen nog helemaal niet zo actief mee. Ik postte af en toe foto’s van avondjes met vriendinnen of van mijn zoontje. Een jaar of 2 geleden ben ik actiever geworden in het delen van interieurfoto’s van mijn eigen huis. Voor mij was en is het een creatieve uitlaatklep. Sinds begin van dit jaar heb ik er een zakelijk account van gemaakt toen ik startte met Studio U La La.

Wat vind jij zelf het leukst aan dit sociale medium?

Wat ik heel erg leuk vind is om bij mensen binnen te kijken en om te zien wat voor een lifestyle bepaalde mensen hebben. Het geeft inspiratie en geeft jezelf ook de kans om andere te inspireren. Daarnaast doe je superleuke contacten op.

Welke accounts volg jij zelf het liefst?

Het liefste volg ik interieuraccounts, maar ook food, lifestyle en andere creatieve accounts vind ik heel erg leuk om te bekijken.

Heb je een bepaald Instagram-ritueel?

Nee, een echt ritueel heb ik niet. Ik post voornamelijk vanuit mijn gevoel. Wanneer ik er zin in heb en wanneer ik het gevoel heb dat ik een bepaalde foto wil delen. Dat werkt voor mij het beste. Het moet niet als “moeten” aanvoelen. De ene periode post ik dan ook vaker dan de andere.

Heb je bepaalde Instagram-doelen of dingen die je zou willen bereiken met je account?

Wat ik heel erg leuk vind is om mensen te inspireren met mijn account! Dat mensen mij gaan volgen om mijn stijl. En uiteraard is het leuk als je bereik dan steeds wat groeit. Ook laat ik door mijn account zien wat mijn bedrijf Studio U La La doet en als ik daarmee ook met mijn bedrijf kan laten groeien dan is dat ook heel fijn natuurlijk.

Hoe zou jij jouw feed in 3 woorden omschrijven?

Warm, kleurrijk, eigen!

Nieuwsgierig naar het Instagram account van Ulrike? Je vindt hem hier!: https://www.instagram.com/studio_u_la_la_/

Ik ben voor deze maandelijkse rubriek altijd druk op zoek in de Instagramjungle naar kleine, inspirerende accounts. Lijkt het je wat? Stuur dan even een berichtje!

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*