Instagram, ik haal er heel graag mijn inspiratie vandaan. En inmiddels heb ik er lieve mensen door ontmoet, leuke klanten door gekregen, toffe samenwerkingen door gehad… Het werkt al snel verslavend en oh wat houdt het ons stiekem in de ban! Maar alle veranderingen zoals bijvoorbeeld het algoritme zorgen ook voor de nodige verzuchtingen… En in een Instagramwereld waar het steeds meer lijkt te draaien om de likes en de volgers wil ik graag even terug de focus leggen op waar het nu eigenlijk echt om draait: mooie/leuke/gestylde/grappige/hartverwarmende plaatjes delen om daar bedoeld of onbedoeld elkaar mee te inspireren! In deze rubriek breng ik daarom maandelijks een ‘Ode aan de Minigrammer’; eens een keer niet de geijkte grote accounts, maar de interessante kleine feeds uitgelicht. Dit keer iemand die een stille kracht is achter mooie plaatjes van grote accounts: fotograaf in opleiding Elise (@photo.ea_, 360 volgers).

Links bij @styledbymarit, rechts bij @viamartine.

Ik ben nieuwsgierig: wie is de persoon achter dit Instagramaccount?

Mijn naam is Elise van den Arend, ik ben 18 jaar en woon in Ede. Ik woon nog gezellig bij mijn lieve ouders, maar na mijn studie hoop ik een eigen plekje te vinden om te wonen :). Ik ben nog een student die de opleiding Fotografie & Vormgeving volgt aan het Technova college, ook in Ede. Verder ben ik gek op reizen, een wijntje drinken met vriendinnen thuis of op een terrasje.

Beide foto’s bij @daphnbos.

Hoe lang ben jij al bezig met Instagram?

Ik gebruik het al wel meer dan 4 jaar, maar sinds 2 jaar geleden begon ik met mijn foto account waar ik sinds vorig jaar echt actief mee bezig ben. Vooral na mijn eerste stage bij Interior Junkie wilde ik graag mijn foto’s laten zien.

Waarom ben je ooit begonnen met je Instagramaccount?

Ik vond het leuk om ook naast mijn privé account nog een account te hebben met alleen foto’s die ik maak met een echte camera en niet met een telefoon. Ook omdat fotograferen mijn beroep/hobby is wilde ik meer mensen bereiken met mijn foto’s.

Links bij @goodiesbytamara, rechts bij @bartsboekje.

Wat vind jij zelf het leukst aan dit sociale medium?

Je bereikt er mensen mee die je anders nooit zou ontmoeten of tegenkomt! En natuurlijk kun je onwijs veel inspiratie opdoen bij andere accounts, daar word ik altijd heel blij van.

Welke accounts volg jij zelf het liefst?

Ik heb heel veel favorieten! Maar 3 accounts die er wel uit springen voor mij zijn @anitayokota, zij is een interieur blogster en fotograaf. @styledbymarit is ook een interieur blogster die ontzettend leuke foto’s maakt, zelf ben ik tijdens mijn stage bij Interior Junkie een keer daar geweest om foto’s te maken! En als laatst @mrslindseyroman dit is ook 1 van mijn favoriete accounts omdat ik ook heel erg van bruiloften houd!

Links bij @evacordia, rechts bij @buufindeserre.

Heb je een bepaald Instagram-ritueel?

Ja wel een beetje, ik plaats om de 4 dagen ongeveer een foto en dan 3 foto’s van hetzelfde huis of winkel, dat vind ik er leuk uitzien en zo kun je meer zien van een huis of winkel! Ik ga het wel veranderen, omdat ik nu niet alleen bezig ben met interieur fotografie maar ook met food foto’s. Dat komt door mijn nieuwe stage bij een food studio en ook omdat ik af en toe een bruiloft mag fotograferen en ik die foto’s ook graag wil delen.

Heb je bepaalde Instagram-doelen of dingen die je zou willen bereiken met je account?

Door anderen te inspireren met mijn foto’s zou ik het leuk vinden om een groot bereik te creëren.

Hoe zou jij jouw feed in 3 woorden omschrijven?

Fris, kleurrijk en lekker druk!

Links bij @styledbymarit, rechts bij @rcvdl.

Nieuwsgierig naar het Instagram account van Elise? Je vindt hem hier!: https://www.instagram.com/photo.ea_/

Ik ben voor deze maandelijkse rubriek altijd druk op zoek in de Instagramjungle naar kleine, inspirerende accounts. Lijkt het je wat? Stuur dan even een berichtje!

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*