Instagram, ik haal er heel graag mijn inspiratie vandaan. En inmiddels heb ik er lieve mensen door ontmoet, leuke klanten door gekregen, toffe samenwerkingen door gehad… Het werkt al snel verslavend en oh wat houdt het ons stiekem in de ban! Maar alle veranderingen zoals bijvoorbeeld het algoritme zorgen ook voor de nodige verzuchtingen… En in een Instagramwereld waar het steeds meer lijkt te draaien om de likes en de volgers wil ik graag even terug de focus leggen op waar het nu eigenlijk echt om draait: mooie/leuke/gestylde/grappige/hartverwarmende plaatjes delen om daar bedoeld of onbedoeld elkaar mee te inspireren! In deze rubriek breng ik daarom maandelijks een ‘Ode aan de Minigrammer’; eens een keer niet de geijkte grote accounts, maar de interessante kleine feeds uitgelicht. Dit keer het account van Annelotte (@annelottevaneeken, 494 volgers).

Ik ben nieuwsgierig: wie is de persoon achter dit Instagramaccount?

Ik ben Annelotte van Eeken, 22 jaar oud en woon samen met Jan Wouter in het mooie stadscentrum van Amersfoort. We wonen in een heel klein appartement  maar ook al is het erg klein (lees +/- 30 M2), wij zijn ontzettend blij met deze plek. Het is dicht bij ons werk, en we vinden het super fijn om midden in een bruisende stad te wonen. Ik werk letterlijk twee straten om de hoek van ons huis, bij een super leuke winkel: Søstrene Grene. Ik vind het heerlijk om tussen alle mooie Scandinavische interieur- en hobby artikelen te werken.

Mijn man en ik zijn beide afgestudeerde (grafisch) vormgevers en vinden het altijd erg leuk om  samen ons huisje mooi te maken. Ik bedenk meestal nieuwe ideeën, en Jan Wouter maakt het. Zo hebben we onze eigen eettafel met op maat gemaakte bank, ons bed en onze kledingkast zelf gemaakt. Omdat we in een klein huis wonen moeten we soms creatief zijn met ruimte. Daarom maken we het liefst alles zo efficiënt mogelijk. Zo gebruiken we onze eettafel-bank ook als opslag, hebben we onze kledingkast aan ons bed gemaakt en hebben we een bank gemaakt waar we aan de achterkant ons servies in kunnen zetten.

Hoe lang ben jij al bezig met Instagram?

Ik maakte zo’n 6 jaar geleden een account aan waar ik toen vrij weinig mee deed. Sinds ongeveer een jaar ben ik Instagram wat actiever gaan gebruiken. Ik kwam erachter dat je Instagram ook kunt gebruiken als een middel om inspiratie op te doen, in plaats van het scrollen langs alle honderden minder interessante selfies en honden-foto’s die dagelijks op m’n tijdlijn verschenen.

Waarom ben je ooit begonnen met je Instagramaccount?

Ik kwam er steeds meer achter hoe leuk ik fotograferen vond. Zodra ik een dag vrij was kreeg ik de drang om iets te maken of ontwerpen (ik kan niet zo goed stil zitten haha). Ik ben toen foto’s gaan maken van ons huis, eigenlijk puur omdat ik wilde leren fotograferen. Ik kreeg steeds meer plezier in het maken van mooie foto’s en het stylen van ons huis dat ik besloot wat foto’s te gaan delen via Instagram. En dat vind ik nog steeds super leuk om te doen.

Wat vind jij zelf het leukst aan dit sociale medium?

Dat ik er oneindig veel inspiratie vandaan kan halen. Ik volg bijna alleen maar accounts waar ik zelf heel blij van word. Zodra ik ’s ochtends op Instagram kijk word ik vaak al blij van alle mooie plaatjes die voorbij komen. Dat geeft me vaak een creatieve boost, waar ik onwijs vrolijk van word.

Welke accounts volg jij zelf het liefst?

Accounts waar ik het meeste inspiratie vandaan haal zijn: @missjettle, @mijnhuisje_, @zilverblauw, @dirksdotter. En eigenlijk nog veel meer, maar ik vind het vooral leuk om interieuraccounts te volgen.

Heb je een bepaald Instagram-ritueel?

Nee, eigenlijk niet. Ik doe en post gewoon wat ik leuk vind.

Heb je bepaalde Instagram-doelen of dingen die je zou willen bereiken met je account?

Ik zou het leuk vinden om anderen te inspireren met mijn interieur en foto’s. Dus ik blijf gewoon lekker doen wat ik doe. Als ik er wat meer tijd voor heb zou ik het wel leuk vinden om iets als een blog/website te maken.

Hoe zou jij jouw feed in 3 woorden omschrijven?

Wit, kleurrijk en veel plantjes hahaha.

 Foto’s: Annelotte / @annelottevaneeken

Nieuwsgierig naar het Instagram account van Annelotte? Je vindt hem hier!: https://www.instagram.com/annelottevaneeken/

Ik ben voor deze maandelijkse rubriek altijd druk op zoek in de Instagramjungle naar kleine, inspirerende accounts. Lijkt het je wat? Stuur dan even een berichtje!

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

2 comments

  1. Wauw. Mooi geschreven. Ook de antwoorden van Annelotte. Dat zet mij weer even met 2 benen op de grond wat betreft het gebruik van instagram. Als beginnende inspiratie instagrammer (naast mijn eigen privé account) merk ook ik dat ik gefocust ben op likes en volgers en dat ik maar al te graag mee doe met de followtrains en de sfs. Vanmiddag werd het voor mij steeds duidelijker dat ik door die followtrain, accounts ga volgen die ik eigenlijk helemaal niet interessant vind. Toen kwam bij mij de vraag; Waarom doe ik dit eigenlijk? Alleen maar om het aantal volgers omhoog te brengen (waarschijnlijk ook volgers die mij na de followtrain weer ontvolgen)? En toen las ik dit stuk. En wordt het voor mij weer duidelijk; laat ik bij mezelf blijven, mijn eigen ding doen en foto’s plaatsen wanneer ik dat wil. Die volgers komen vanzelf wel en dan zullen het waarschijnlijk ook volgers zijn die je oprecht volgen. Bedankt! Ik heb je stuk met plezier gelezen.

    1. Hoi Marian,

      Wat leuk om te horen dat je het met zoveel plezier hebt gelezen! Ik snap helemaal wat je bedoelt, dat was voor mij ook de reden om op deze nieuwe blogsite deze rubriek te beginnen. Het is zo’n leuk medium, maar we laten ons vaak genoeg meeslepen door de cijfertjes waardoor je soms even de basis vergeet. Connecten met elkaar, inspireren, zelf ideeën opdoen, een mooi fotodagboekje voor jezelf creëren op je eigen feed, allemaal zo leuk! Inderdaad lekker bij jezelf blijven, dan trek je vanzelf de leukste mensen aan waar je echt een klik mee kunt krijgen. En dat is eigenlijk heel bijzonder!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*