Instagram, ik haal er heel graag mijn inspiratie vandaan. En inmiddels heb ik er lieve mensen door ontmoet, leuke klanten door gekregen, toffe samenwerkingen door gehad… Het werkt al snel verslavend en oh wat houdt het ons stiekem in de ban! Maar alle veranderingen zoals bijvoorbeeld het algoritme zorgen ook voor de nodige verzuchtingen… En in een Instagramwereld waar het steeds meer lijkt te draaien om de likes en de volgers wil ik graag even terug de focus leggen op waar het nu eigenlijk echt om draait: mooie/leuke/gestylde/grappige/hartverwarmende plaatjes delen om daar bedoeld of onbedoeld elkaar mee te inspireren! In deze rubriek breng ik daarom maandelijks een ‘Ode aan de Minigrammer’; eens een keer niet de geijkte grote accounts, maar de interessante kleine feeds uitgelicht. Nummer 3 is Lisanne, van @lacasadilis (467 volgers).

Ik ben nieuwsgierig: wie is de persoon achter dit Instagramaccount?

Ik ben Lisanne, 23 jaar oud en ik woon in ‘s-Gravenzande, een plaats in het Westland. Nadat ik geboren ben in Wateringen heb ik met mijn ouders in ongeveer het hele Westland gewoond, maar de langste tijd uit mijn kinderjaren heb ik doorgebracht in Monster. Uiteindelijk, toen ik zelf een huisje ging zoeken, ben ik gaan zoeken in ’s-Gravenzande. Ik vind dat een onwijs leuk dorp en veel van mijn vriendinnen wonen er. Ik ben werkzaam als leerkracht op een basisschool in Den Haag. Ik vind lesgeven onwijs leuk, maar ik heb altijd getwijfeld tussen iets doen met kinderen of iets met interieur. Op deze manier combineer ik dat.

Hoe lang ben jij al bezig met Instagram?

Ik ben begonnen met mijn account toen ik op mezelf ging wonen, mijn eerste post was op 10 juni van dit jaar.

Waarom ben je ooit begonnen met je Instagramaccount?

Ik vond interieur altijd al interessant. Ik volgde op mijn persoonlijke Instagramaccount al veel interieuraccounts en ging graag naar woonwinkels, maar  verder deed ik er zelf niet zoveel mee. Dit was ook lastig omdat ik nog thuis woonde, dus ik had alleen een slaapkamer om naar mijn zin in te richten (daar leefde ik me dan wel helemaal in uit ;-) ). Toen ik op mezelf ging wonen en vriendinnen mijn huis kwamen bekijken, zeiden ze meteen dat ik er iets mee moest gaan doen, bijvoorbeeld in de vorm van een Instagram-account. Dat vond ik natuurlijk een mega leuk idee, maar ook wel spannend. Ik vroeg mijzelf ook af of mijn huis wel Instagramwaardig was… Uiteindelijk ben ik na meerdere van deze opmerkingen wat foto’s gaan maken en heb ik (naar mijn idee op dat moment) de stoute schoenen aangetrokken en ben ik begonnen met Lacasadilis. Uiteindelijk was het allemaal niet zo spannend en nu is het gewoon een superleuke hobby.

Wat vind jij zelf het leukst aan dit sociale medium?

Ik vind het super leuk om ideeën op te doen en verschillende interieurs te bekijken. Ook ben ik altijd benieuwd wat voor mensen achter zo’n interieur zitten, en op Instagram kom je dat snel te weten, doordat ook veel verteld wordt bij de interieurposts. Je raakt in contact met mensen van over de hele wereld, die dezelfde hobby hebben als jij. Mensen met wie je nooit in contact zou komen als je niet zo’n account zou hebben. Dit vind ik onwijs leuk! Ik houd er ook gewoon van om te weten wat iemand op een dag bezig houdt en zo een beetje met elkaar te keuvelen via dit sociale medium.

Welke accounts volg jij zelf het liefst?

Er zijn ontzettend veel accounts waar ik gek op ben, maar degenen die ik momenteel erg in de gaten houd zijn @swollywoods en @mindyschroor. Ik vind dat deze twee dames een onwijs gaaf interieur hebben en dit ook iedere keer weer perfect op de foto zetten.

Heb je een bepaald Instagram-ritueel?

Toen ik net begon met mijn Instagramaccount merkte ik dat er snel een gewoonte in begon te sluipen… Iedere ochtend tijdens het ontbijt postte ik een foto, omdat ik graag iedere 24 uur een foto wilde plaatsen en dit een mooi tijdstip vond. Dan staat hij er alvast maar op zeg maar! Nu is dit er de laatste tijd in mijn zomervakantie echt helemaal bij ingeschoten en heb ik onwijs weinig de tijd genomen om mijn account te updaten. Gelukkig merk ik geen nadelen aan het feit dat ik nu even minder actief ben en minder post. Ik ben wel van plan weer meer te gaan delen en actiever te zijn, maar het is en blijft een hobby, dus het belangrijkste is dat ik er zelf de tijd voor neem. Dat is soms best moeilijk naast mijn fulltime job en alle andere dingen die ik ook onwijs leuk vind om te doen!

Heb je bepaalde Instagram-doelen of dingen die je zou willen bereiken met je account?

Ik vind het leuk om veel mensen te kunnen bereiken met mijn account, meer volgers is dus wel altijd een doel, maar daarnaast vind ik het ook gewoon mega leuk om in contact te zijn met andere interieurverslaafden, omdat je dingen met deze mensen deelt die je niet zo snel met andere mensen deelt.

Hoe zou jij jouw feed in 3 woorden omschrijven?

Stoer, groen & vintage.

Ode aan de Minigrammer lacasadilis Foto’s: Lisanne / @lacasadilis

Nieuwsgierig naar het Instagram account van Lisanne? Je vindt hem hier!: https://www.instagram.com/lacasadilis/

Ik ben voor deze maandelijkse rubriek altijd druk op zoek in de Instagramjungle naar kleine, inspirerende accounts. Lijkt het je wat? Stuur dan even een berichtje!

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*