Instagram, ik haal er heel graag mijn inspiratie vandaan. En inmiddels heb ik er lieve mensen door ontmoet, leuke klanten door gekregen, toffe samenwerkingen door gehad… Het werkt al snel verslavend en oh wat houdt het ons stiekem in de ban! Maar alle veranderingen zoals bijvoorbeeld het algoritme zorgen ook voor de nodige verzuchtingen… En in een Instagramwereld waar het steeds meer lijkt te draaien om de likes en de volgers wil ik graag even terug de focus leggen op waar het nu eigenlijk echt om draait: mooie/leuke/gestylde/grappige/hartverwarmende plaatjes delen om daar bedoeld of onbedoeld elkaar mee te inspireren! In deze rubriek breng ik daarom maandelijks een ‘Ode aan de Minigrammer’; eens een keer niet de geijkte grote accounts, maar de interessante kleine feeds uitgelicht. De tweede van de reeks is Misia, van @theinteriorchick (988 volgers).

Ode minigrammer nr2 Misia

Ik ben nieuwsgierig: wie is de persoon achter dit Instagramaccount?

Mijn naam is Misia Guicherit, en sinds kort 32 jaar oud! Ik woon in het centrum van Leiden, in een opnieuw gebouwd oud wevershuisje uit 1900. In het huis zitten nog heel veel oude elementen zoals de houten balken, trap en oude tegels, maar stukken zijn ook helemaal nieuw. Ik heb het huis 2 jaar geleden gekocht, toen stond alleen de voorgevel er nog. Ook deze is helemaal opnieuw gemaakt dus super leuk om het helemaal te zien opbouwen. Mijn vader is aannemer en van hem heb ik geleerd om heel veel zelf te doen. Klusjes als verven, behangen, lampen ophangen maar ook zware dingen zoals verhuizen of de keuken maken doe ik eigenlijk allemaal zelf.

Alweer 10 jaar geleden heb ik aan het AMFI in Amsterdam een mode-opleiding gevolgd, maar ik kwam er al snel achter gekomen dat ik interieur veel leuker vond dan mode. Ik heb aan de Vogue akademie wat cursussen interieurstyling gedaan en vrij snel daarna ben ik als styliste in het interieur wereldje gerold. Omdat ik vrij introvert en verlegen ben vond ik het wel heel lastig om als freelancer te werken toen ik jong was. Ik heb hele leuke dingen mogen doen, maar heb ook veel grote klanten en kansen laten gaan omdat ik te onzeker was over mijn werk. Uiteindelijk ben ik gaan werken bij de bank en heb ik 2 jaar geleden het besluit genomen toch weer mijn passie op te gaan pakken.  Zodoende werk ik nu als freelance interieurontwerper, en ben ik vorig jaar met een heel klein interieurwinkeltje gestart in Leiden. Ik ben zo blij dat ik nu elke dag doe wat ik leuk vind, maar ik vind het ook nog steeds spannend om als ondernemer zoveel in mijn eentje te doen. Ik ben blij dat ik zo hard groei; 1 oktober verhuis ik met mijn winkel naar een groter pand in Leiden.

Ode Minigrammer nr2 Misia

Hoe lang ben jij al bezig met Instagram?

Ik zit een jaar op Instagram met een account voor de winkel, maar heb daar eigenlijk heel weinig aandacht aan besteed omdat ik er niet bekend mee was, en te druk nog met andere dingen. Ik besloot afgelopen juni een Instagramaccount aan te maken van mijn eigen huis en af en toe wat te posten. Ik had niet verwacht dat het zo leuk zou zijn en ik zo interactief met andere interieur Instagrammers bezig zou zijn. De leuke reacties, inspiratie opdoen en elkaar helpen is echt heel leuk!

Waarom ben je ooit begonnen met je Instagramaccount?

Ik ben begonnen omdat ik het leuk vond om mijn eigen stijl te laten zien en foto’s van mijn grootste hobby interieur & styling te kunnen delen. Als ik niet bezig ben met werken voor de winkel ben ik namelijk altijd bezig met mijn huis.

Ode Minigrammer nr2 Misia

Wat vind jij zelf het leukst aan dit sociale medium?

De interactie en het inspiratie op doen bij anderen. En natuurlijk plaatjes kijken! Er komen zoveel mooie dingen voorbij.

Welke accounts volg jij zelf het liefst?

Heel veel! En juist ook accounts in hele andere stijlen dan de stijl die ik zelf heb vind ik leuk om te volgen. Ik denk dat Theo-Bert Pot a.k.a. ‘The Nice Stuff Collector’ mijn eerste interieur-Instagram crush was. Ik volg naast interieuraccounts ook modeaccounts omdat ik daar stiekem toch nog een beetje liefde voor heb.

Ode Minigrammer nr2 Misia

Heb je een bepaald Instagram-ritueel?

Nee totaal niet, ik doe maar wat. Ik ben altijd heel chaotisch en onvoorbereid en ga eerst iets doen en leer later pas hoe het moet. Zo leer ik nu pas wat voor tools en gewoontes handig zijn. En ik vraag vaak aan andere Instagrammers hoe ze bepaalde dingen hebben gedaan.

Heb je bepaalde Instagram-doelen of dingen die je zou willen bereiken met je account?

Ik vind het vooral leuk om te inspireren en echt mijn ding te kunnen laten zien. Het lijkt me ook wel leuk om samen te werken met andere Instagrammers in de toekomst, maar hoe en wat weet ik nog niet. Samenwerken en samen dingen bedenken is zo veel leuker dan alles alleen doen.

Hoe zou jij jouw feed in 3 woorden omschrijven?

Ah lastig deze vraag… Ik weet het niet zo goed. Ik denk dat ik ergens tussen Boho en Scandinavisch inzit qua stijl maar als ik het in steekwoorden zou omschrijven dan denk ik: Vintage glamour, vrouwelijk, kleurrijk?

Ode Minigrammer nr2 Misia

Foto’s: Misia / @theinteriorchick

Nieuwsgierig naar het Instagram account van Misia? Je vind hem hier!: https://www.instagram.com/theinteriorchick/

Ik ben voor deze maandelijkse rubriek altijd druk op zoek in de Instagramjungle naar kleine, inspirerende accounts. Lijkt het je wat? Stuur dan even een berichtje!

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*