Instagram, ik haal er heel graag mijn inspiratie vandaan. En inmiddels heb ik er lieve mensen door ontmoet, leuke klanten door gekregen, toffe samenwerkingen door gehad… Het werkt al snel verslavend en oh wat houdt het ons stiekem in de ban! Maar alle veranderingen zoals bijvoorbeeld het algoritme zorgen ook voor de nodige verzuchtingen… En in een Instagramwereld waar het steeds meer lijkt te draaien om de likes en de volgers wil ik graag even terug de focus leggen op waar het nu eigenlijk echt om draait: mooie/leuke/gestylde/grappige/hartverwarmende plaatjes delen om daar bedoeld of onbedoeld elkaar mee te inspireren! In deze rubriek breng ik daarom maandelijks een ‘Ode aan de Minigrammer’; eens een keer niet de geijkte grote accounts, maar de interessante kleine feeds uitgelicht. Deze maand het woord aan Annet, de persoon achter het Instagram-account @ejtenna, 509 volgers.)

Ik ben nieuwsgierig: wie is de persoon achter dit Instagramaccount?

Ik ben Annet Orsel, 34 jaar oud, en woon samen met m’n man Gerben, dochters Mena, Nèvin en Silje en drie katten in Joure.

Gerben en ik kennen elkaar al sinds 2002, dus zijn al bijna langer bij elkaar dan zonder elkaar. 😊

In 2006 zijn we gaan samenwonen in Heerenveen, maar na drie jaar wilden we toch graag weer terug naar het vertrouwde Joure. Daar konden we een woning kopen en sindsdien zijn we niet meer verhuisd en zitten we hier nog prima.

Sinds kort ben ik fulltime aan het werk voor mijn webshop Stoere Store, een webshop met onder andere zelfgemaakte interieur-artikelen van metaal.

Dit is dan ook mijn (uit de hand gelopen) hobby. 😉

Hoe lang ben jij al bezig met Instagram?

Vanaf dat ik mijn allereerste smartphone kreeg, heb ik eigenlijk ook al Instagram. Maar ik ontdekte het pas echt rond ca 2014.

Waarom ben je ooit begonnen met je Instagramaccount?

Het begon eerst met wat foto’s van de kinderen en natuur, waar je zo’n leuke filter overheen kon zetten. Maar al snel kwam ik erachter, doormiddel van #, dat er ook interieur-accounts bestonden. Dit leek mij ook wel wat, omdat ik altijd al bezig was met interieur en dat nu ook kon delen met andere mensen. Ik had geen idee of mijn interieur wel boeiend genoeg was, maar al snel kreeg ik andere volgers dan mijn eigen familie en vrienden.

Wat vind jij zelf het leukst aan dit sociale medium?

Het leukst vind ik dat je elkaar kunt inspireren, het delen van leuke nieuwe ideeën. Dat iedereen dezelfde interesses heeft als jij en daarover kunt praten met elkaar.

Welke accounts volg jij zelf het liefst?

Op het moment (want mijn smaak veranderd nogal eens) zijn dit een aantal accounts die me inspireren: @mamoesjka_nl, @okermint, @annemarijebaars, @sannehop, @suzannepardijs en nog vele andere.

Heb je een bepaald Instagram-ritueel?

Ik heb nu niet echt meer een ritueel, dat was in het begin (voor het nieuwe algoritme) wel anders. Toen plaatste ik echt op gezette tijden een post. Maar nu, met de kinderen en de webshop, plaats ik alleen nog wanneer ik zin heb of wanneer er wat is veranderd in huis.

Met Stoere Store ben ik dan wel wat actiever en probeer ik elke dag sowieso wat te plaatsen.

Heb je bepaalde Instagram-doelen of dingen die je zou willen bereiken met je account?

In het begin, toen de volgers met bosjes binnenkwamen, droomde ik nog wel eens om ooit in een woonblad te staan. Dit lijkt me nu ook nog superleuk natuurlijk, maar het is niet dat ik dat persé wil bereiken. Ik geniet nu van de plaatjes en sociale contacten en daar ben ik tevreden mee.

Hoe zou jij jouw feed in 3 woorden omschrijven?

Rustig, fris met een stoer tintje.

Meer van het mooie huis van Annet is te zien op www.instagram.com/ejtenna.

Ik ben voor deze maandelijkse rubriek altijd druk op zoek in de Instagramjungle naar kleine, inspirerende accounts. Lijkt het je wat? Stuur dan even een berichtje!

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*