Instagram, ik haal er heel graag mijn inspiratie vandaan. En inmiddels heb ik er lieve mensen door ontmoet, leuke klanten door gekregen, toffe samenwerkingen door gehad… Het werkt al snel verslavend en oh wat houdt het ons stiekem in de ban! Maar alle veranderingen zoals bijvoorbeeld het algoritme zorgen ook voor de nodige verzuchtingen… En in een Instagramwereld waar het steeds meer lijkt te draaien om de likes en de volgers wil ik graag even terug de focus leggen op waar het nu eigenlijk echt om draait: mooie/leuke/gestylde/grappige/hartverwarmende plaatjes delen om daar bedoeld of onbedoeld elkaar mee te inspireren! In deze rubriek breng ik daarom maandelijks een ‘Ode aan de Minigrammer’; eens een keer niet de geijkte grote accounts, maar de interessante kleine feeds uitgelicht. Als eerste trapt Jiska af, van @jiskahome (585 volgers).

Ode minigrammer nr 1 Jiska

Ik ben nieuwsgierig: wie is de persoon achter dit Instagramaccount?

Hoi! Ik ben Jiska en woon in Nunspeet, een gezellig dorp op de Veluwe. Ik heb op de kunstacademie in Breda ruimtelijk ontwerp (spatial design) gestudeerd met als specialisatie product design. Ik houd van creatief bezig zijn, dus de keuze om lekker met m’n handen + hoofd bezig te zijn was snel gemaakt! Ik heb met veel plezier in Breda gewoond. Het is echt een hele leuke gezellige stad! Alleen miste ik de mensen en de omgeving waar ik vandaan kwam, dus ben ik toch begin dit jaar maar terug naar Gelderland verhuisd. Eén van de dingen die ik hier heel fijn vind is dat je water, zandverstuiving, heide, bos en weilanden in de buurt hebt. De natuur is echt iets waar ik tot rust in kom, dus die afwisseling is erg prettig!

Daarnaast ben ik al jaren vegetariër, eet ik veel plantaardig en probeer ik mijn voetafdruk op deze aarde zo klein mogelijk te maken door duurzaam te leven. Natuurlijk kan dit altijd beter, maar ik doe het beste wat ik op dit moment kan en iets is beter dan niets dacht ik zo; alle beetjes helpen! Ik houd van tweedehands spulletjes en kleding, al koop ik ook nieuw, maar als ik iets mooi vind dan gebruik ik het ook vele jaren. Verder ben ik volgens velen knettergek omdat ik dol ben op groente en fruit. Dat vind ik echt heerlijk! M’n nieuwste favoriet is in de oven geroosterde bloemkoolroosjes: puur met wat peper, zout en een beetje olie om het te laten plakken. Mmm, kan dan zo een halve bloemkool in één keer op. Zelfs al vind je gekookte bloemkool niets, dit lust je dan denk ik wel, de smaak veranderd gewoon echt door het roosteren! Ik vind het gewoon heel leuk om juist gekke smaken en apart soort eten uit te proberen. Vaak is het ook nog echt lekker! Het scheelt ook wel dat ik zo goed als alles lust, dus dan is het meer een test of dat gegeven nog steeds klopt, haha.

Hoe lang ben jij al bezig met Instagram?

Mijn eerste foto heb ik begin april 2017 geplaatst, dus ik ben nu iets langer dan een jaar online bezig op Instagram.

Waarom ben je ooit begonnen met je Instagramaccount?

Ik heb eigenlijk niet zo veel met social media. Ik heb bijvoorbeeld geen Facebook of Twitter en ook Instagram leek mij in eerste instantie niets. Wel ben ik al vele jaren een actief Pinterest-gebruiker. Inspiratiefoto’s voor interieurs, kunst, recepten, design, architectuur, DIY, etc.: van alles pin ik daar. Dus het was dan ook niet gek dat ik op den duur allerlei mooie Instagram foto’s voorbij zag komen. In eerste instantie had ik puur een account gemaakt om mooie plaatjes te kunnen bekijken. Tot het op een gegeven moment bij mij zelf begon te kriebelen en toen heb ik mijn eerste foto geplaatst. Door ziekte kan ik niet doen waar ik voor opgeleid ben, dus ik zocht een andere manier om toch een beetje mijn creativiteit kwijt te kunnen. Ik was zelf al met mijn interieur bezig en met het maken van stillevens, dus waarom zou ik dat niet delen? Zo kon ik mijn plezier in het spelen met materiaal, kleur en composities toch kwijt! Plus mijn liefde voor bloemen die ik ook op deze manier kon delen!

Ode minigrammer nr3 Jiska

Wat vind jij zelf het leukst aan dit sociale medium?

Om heel eerlijk te zijn kan ik niet echt één ding noemen. Ik vind het ontzettend leuk dat ik m’n foto’s en stillevens kan delen. Ik heb echt veel plezier in het maken ervan, en doordat het op een kast staat kan ik er daarna zelf ook nog van genieten!

Daarnaast heb ik door het delen van m’n foto’s allerlei leuke mensen leren kennen. In het dagelijks leven ben ik niet zo goed met nieuwe mensen, dus vind het alleen maar leuk dat Instagram een stuk laagdrempeliger is wat dat betreft. En je deelt een soortgelijke passie, dat maakt het extra leuk!

Welke accounts volg jij zelf het liefst?

Ik volg heel veel accounts heel graag, te veel om op te noemen! Ik zal proberen een selectie te maken van de Instagram accounts waar ik echt geïnspireerd door raak! Ze staan in willekeurige volgorde. Van de ‘grote’ accounts volg ik graag: @bottlebranch, @c_colli, @jt_design, @verdenius, @danielle_mila, @prchtg en @mamoesjka_nl. En van de ‘kleine/middelgrote’ accounts volg ik graag: @bymarloesthuis, @ze.ha1, @confetti_option, @yglas, @mlekoliving, @stylingandstuff en @huisgeluk.

Heb je een bepaald Instagram-ritueel?

Niet echt geloof ik. Ik probeer mijn foto’s wel steeds rond ongeveer dezelfde tijd te plaatsen, namelijk tussen 17.00u en 18.00u. Dat doe ik niet om een specifieke reden en het lukt ook lang niet altijd, maar ik vind het gewoon een mooie tijd. Geen idee of het wel de beste tijd is om mijn foto’s te plaatsen, haha.

Ode minigrammer nr4 Jiska

Heb je bepaalde Instagram-doelen of dingen die je zou willen bereiken met je account?

Ik zou graag nog wel een stuk willen groeien qua volgers, maar het leukste lijkt mij om nog meer mensen via Instagram te leren kennen, en de mensen waar ik nu wel af en toe mee babbel, beter te leren kennen. Of zelfs in het echt ontmoeten, maar dan moet m’n energie wat beter zijn.

Ik wil ook gaan kijken hoe ik de kwaliteit van mijn foto’s kan verhogen. Ik wil sowieso een statief kopen waar m’n telefoon in past, zodat ik minder vaak bezig ben met het (lichtjes) corrigeren van het perspectief en dan kan ik een stuk makkelijker meerdere foto’s vanuit dezelfde positie schieten. Ik wil ook ooit een goede camera kopen, maar dat wordt nog sparen! Voor nu voldoet mijn telefoon prima. Daarnaast wil ik mij gaan verdiepen in fotografie zelf, als in: niet meer de auto functie gebruiken, maar de pro settings waarbij ik zelf van alles kan instellen. Het lijkt mij leuk om hier in te duiken en hopelijk helpt het mijn account ook weer verder!

Hoe zou jij jouw feed in 3 woorden omschrijven?

Oh oei, in drie woorden. Lastig! Ik denk toch wel vrolijk, fijntjes en minimalistisch.

Ode minigrammer nr5 Jiska

Foto’s: Jiska / @jiskahome

Nieuwsgierig naar het Instagram account van Jiska? Je vind hem hier!: https://www.instagram.com/jiskahome/

Ik ben voor deze maandelijkse rubriek altijd druk op zoek in de Instagramjungle naar kleine, inspirerende accounts. Lijkt het je wat? Stuur dan even een berichtje!

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

4 comments

  1. Wat leuk om te lezen! Ik volg jiska al een behoorlijk tijdje, wat leuk dat wij minigrammers in de spotlight gezet worden!

    1. Wat leuk dat je even een reactie achterlaat, en uiteraard dat je Jiska al een tijdje volgt. Ik dus ook, en mede door Jiska (en vele andere prachtige kleine accounts), vond ik het hoog tijd worden voor deze rubriek! Ik denk dat de hashtag #minigrammers is geboren haha ;-). Liefs!

  2. Superleuk om te lezen! Ik volg Jiska al een tijdje en vind haar feed super! Wat leuk om haar via deze weg iets beter te leren kennen. Tof idee van je Stephanie om minigrammers in het zonnetje te zetten. Sommige verdienen echt meer, zijn minstens zo leuk of soms zelfs leuker dan de ‘grote’ accounts! Groetjes Marloes @bymarloesthuis

    1. Hoi Marloes, dat ben ik helemaal met je eens. Daarom heb ik ook deze rubriek in het leven geroepen, hopelijk zien we al die mooie kleine accounts dan net weer wat meer. Sowieso is het leuk om elkaar dan toch zo wat beter te leren kennen! Mooi hoe social media kan verbinden dan weer vind ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*