CASA logoInterieurwinkels zijn voor mij ware snoepwinkels. Ik ben er niet voor niets zelf ook één begonnen, mede om die reden. Zie ik ergens zo’n zaak, dan móet ik naar binnen: rondneuzen, ideeën op doen, en me laten verleiden tot het kopen van iets wat ik totaal niet nodig heb.

CASA: niet helemaal een onbekende

Wie wel eens bij onze Zuiderburen op bezoek is geweest en dezelfde interieurwinkel-tik heeft als ik, is vast bekend met de keten CASA. CASA bestaat al meer dan 40 jaar, en was van origine een handel in zuivelproducten.
Die zuivelproducten zijn er al lange tijd niet meer te vinden, daarvoor in de plaats zijn een hoop mooie items gekomen die wél lang houdbaar zijn (als het goed is). CASA biedt een ruim assortiment aan decoratieve en functionele interieurartikelen waarbij het ‘thuisgevoel’ zoals zij zelf zeggen op de eerste plaats komt.

Vervanger Xenos

Al langer was bekend dat Xenos in zwaar weer verkeerde, en er werd dan ook alles aan gedaan om een passende oplossing te bedenken om zo toch deze winkels -in wat voor vorm dan ook- te behouden. Met het overnemen van een groot aantal winkels door CASA lijkt dat nu gelukt te zijn! In heel Nederland veranderen winkels inmiddels in een CASA-filiaal; een flinke metamorfose. Utrecht beet het spits af, daar opende het eerste Nederlandse CASA-filiaal afgelopen juni haar deuren. Afgelopen weekend was ik in Breda, en alhoewel de Xenos zaak in de binnenstad gesloten was, was het grotere Xenos-filiaal aan de woonboulevard al helemaal omgebouwd tot een spiksplinternieuwe CASA. Wat een verschil! De oude, wit met gele looks waren totaal verdwenen. Ook de smalle paden tussen volle schappen waren verleden tijd: CASA oogt ruimtelijk en sfeervol. Met een donkere basis en goede verlichting komen de producten mooi tot zijn recht, en je hoeft niet langer bang te zijn dat je iets omstoot wanneer je door de ruim opgezette zaak loopt. Beelden zeggen uiteraard meer dan woorden in dit geval, dus hierbij een impressie:

CASA winkel woonboulevard BredaCASA interieur winkel

Persoonlijke favorieten

De producten van CASA sluiten helemaal aan bij de laatste interieurtrends: veel groen en blauw, natuurlijke tinten, botanische prints en onbewerkt hout. Wat ik zelf een hele sterke collectie vond en waarbij ik me in moest houden niet van alles te kopen was het servies. Ze hebben een hele mooie collectie genaamd ‘Earth’ (op de meest rechtse onderstaande foto te zien), die verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Daardoor zijn deze items mooi om te mix- en matchen met elkaar. De prijzen hiervan liggen tussen de drie en zestien euro van een koffiemok tot een grote kom, en zijn daarmee vergelijkbaar met de prijzen zoals we die van Xenos kennen. Het bezoeken waard? Ik zeg ja!

CASA filiaal Breda

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op Instagram, Facebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*