ikea header 2018

De nieuwe brochures, mails en nieuwsbrieven met de najaarscollecties van woonwinkels druppelen langzaam binnen. Van één daarvan hebben we allemaal wel wat in huis, dus ik zal hier de ins en outs delen van hun nieuwe collectie. Ik heb het natuurlijk over de Zweedse woongigant Ikea!

Piet Hein Eek

Langer al was bekend dat Ikea een samenwerking aan is gegaan met de Nederlandse designer Piet Hein Eek. Na officiële releasefeestjes en weet ik allemaal wat nog meer (ik was jammer genoeg niet uitgenodigd, bummer), is nu het moment daar dat deze collectie in de Ikea-filialen ligt! Alle items zijn te vinden onder de naam ‘Industriell‘. Wat kun je verwachten? Ruwere vormen en materialen, stoere looks, en vooral veel items zonder poespas.

Welke conclusies kon ik uit de nieuwe collectie trekken?

Al wandelend door het filiaal in Breda (waar de stijlkamers nog niet echt opgeleukt waren met de nieuwe collectie helaas), vielen mij een aantal dingen op aan deze collectie.
Wat kleur betreft zag ik veel (donker)rood, goudbruin/oker, roze, wit en zwart. Het lijkt erop dat we het blauw van afgelopen najaar een beetje hebben gehad. Al deze warme tinten matchen toevallig ontzettend goed met groen, en laten we nu ook dit najaar niet onder planten in huis uit komen. Zo heeft Ikea ook weer hun (nep)planten collectie uitgebreid!
Qua stijl is het uiteraard veel Scandinavisch (goh), maar ik zag ook wat Bohemische invloeden. Het kussen wat ik hier uitgelicht heb vond ik bijvoorbeeld top, maar de bloemenmotiefjes van een nieuwe bankencollectie vond ik echt te truttig. Terwijl ik wel te porren ben voor bijvoorbeeld zo’n tof bloemenbehangetje. Om over de nieuwe, geruite bankstellen nog maar te zwijgen…
Daarnaast zag ik héél veel wanddecoratie. Prachtig nieuwe prints, ronde Bohemian schalen, kleine vitrinekastjes voor aan de muur, en waar ik echt heel blij van werd waren de ronde wandplateautjes die Ikea nieuw in de collectie heeft. Ik heb hier de versie in goud met glas uitgelicht, maar ze zijn er ook in beuken en lichtgrijs. Goud was trouwens ook het enige wat er blonk, niets van zilver of koper meer.
Maar nog even terugkomend op het artwork: veel natuur en abstracte kunst. De zwart wit foto met rode bus kan dus écht niet meer ;-).

Ikea wanddecoratie 2018

Ikea sfeerbeelden 2018Toppers

Ik had het al even over de ronde wandplankjes, maar ik zag nog meer toppers in de nieuwe najaarscollectie. Zo heeft Ikea (ik zou bijna zeggen eindelijk) een nieuwe kinderstoel ontworpen. Dit lijkt me geen overbodige luxe, aangezien een mooie kinderstoel toch lastig te vinden is, buiten de all time favorite Tripp Trapp van Stokke.
Iets wat ook altijd lastig te vinden is, is een beetje mooie en betaalbare office stoel. Ze hadden in de voorjaarscollectie al mooie bureaustoelen met -halleluja- eindelijk een wit onderstel, dit najaar is daar een mooie vergaderstoel bij gekomen! Sowieso qua zitwerk heeft de nieuwe collectie veel te bieden: veel nieuwe fauteuils, bankstellen, hoezen voor bankstellen, en nieuwe barkrukken.

Ikea bluetooth speaker Eneby wit (€ 49,95) en Ikea sierplankje Sammanhang goud (€ 9,99).
Ikea sierkussen Fransine (€ 9,99) en Piet Hein Eek voor Ikea vaas Industriell (€ 19,95).
Ikea Sammanhang kast met kurk (€ 499,-) en Ikea Vadholma keukeneiland met rek (€ 479,-).

Ikea fauteuil 2018Ikea fauteuil Ekerö Idekulla donkerrood (€ 129,-) en Ikea fauteuil Vedbo (€ 299,-). 
Ikea stoelen 2018Ikea barkruk Bernard goudbruin (€ 139,-) en Ikea vergaderstoel Fjallberget (€ 134,10).
Ikea kinderstoel lampIkea Langur kinderstoel wit (€ 69,-) en Piet Hein Eek voor Ikea hanglamp Industriell (€ 29,95).

Budgetvriendelijk en praktisch

Waar sommige producten misschien stiekem wat in prijs zijn verhoogd, heeft Ikea ook een aantal budgetvriendelijke en praktische items toegevoegd aan hun collectie. Zo is er een nieuw type stellingkast: het Bror systeem. Zwart, staal, en lekker uitgebreid. Mooi in een industriële inrichting!
Nog zo’n nieuwe, uitgebreide collectie zijn de Platsa kledingkasten. Nét iets betaalbaarder dan de Pax kasten, en volop mogelijkheden. Zo biedt Platsa ook elementen in verschillende hoogtes, die door ze te combineren erg handig zijn onder schuine wanden.

Wat ging er mee?

In mijn hoofd heb ik uiteraard heel ons huis opnieuw ingericht met producten uit de nieuwe collectie, maar aangezien zowel mijn portemonnee áls Maarten daar niet zo blij van worden etaleer ik alles wat mij aansprak maar gewoon in deze blog.
Er ging wel wat mee voor Wiebe, want Ikea heeft nu ook een collectie voor huisdieren met hele toffe items!

Zie jij er al wat moois tussen staan?

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*