Rond een jaarwisseling reflecteren we vaak op wat is geweest én kijken we graag vooruit. Op alle fronten, maar ik doe het zelf ook zeker wat betreft wonen. Wat heb ik afgelopen jaar allemaal in huis gedaan of laten doen en wat staat er voor komend jaar op het wensenlijstje?

Van binnen naar buiten

Vorige winter rondde ik wat projecten in huis af zoals mijn slaapkamer, werkkamer en cinewall. Daarna was het tijd om naar buiten te gaan: in augustus werd heel de tuin aangepakt. Ook zijn er nieuwe ramen in de erker geplaatst, de rolluiken aan de buitenkant weggehaald en is alles klaar voor een verse schildersbeurt. Nog even op het goede weer wachten daarvoor maar de verf is al binnen!

Er blijft altijd wat te wensen over

Dan helemaal klaar? Nee dat ben ik nog zeker niet. Ik heb boven nog een slaapkamer (de ergste qua staat) die aangepakt moet worden en de badkamer staat hoog op het wensenlijstje. En tja, als je dan toch zo bezig bent komen ook de nice to haves: dingen die niet moeten maar ik wel heel graag zou willen doen.

Nice to haves
Zo zou ik graag de vloeren op de eerste etage willen aanpakken en in de hal en keuken beneden. Op de eerste etage heb ik twee verschillende soorten laminaat liggen in een grijstint: de overloop en de slaapkamer type 1 en de werkkamer en tweede slaapkamer type 2. Echt een doorn in mijn oog. Ik ben al niet per se grijs-laminaat-fan, maar waarom ligt niet overal hetzelfde?!
En de keuken heb ik al half opgeknapt door hem te laten wrappen, maar nu wil ik graag nog een ombouw om de afzuigkap, de spatwand verwijderd, een nieuw aanrechtblad en een nieuwe vloer.

Oriënteren voor vloeren
Voor in de keuken en hal overweeg ik tegeltjes in een klassiek motief (past bij het huis), maar ik neig ook naar een strakke gietvloer, voor meer rust. Toen ik laatst de website van PUUR vloeren ontdekte raakte ik mega geïnspireerd! Ze geven veel info maar er is ook van alles mogelijk. Zo is het populaire woonbeton wat ze hebben ook geschikt voor wanden. Ik dacht daarbij gelijk aan de badkamer, dat zou daar misschien wel gaaf zijn! Voor de kamers boven neig ik naar marmoleum of PVC. Er ligt wel een houten vloer onder, dus dat wordt goed informeren naar het egaliseren daarvan. Maar een Hongaarse punt als PVC vloer is wel tof daar denk ik!

Wil je weten hoe deze hersenspinsels zich verder gaan ontwikkelen? Blijf dan mijn blog in de gaten houden voor een update of volg mij op Instagram!

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Deze blog is in samenwerking met PUUR! vloeren geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*