Ik ben echt een kleurenfreak. Kleuren, sfeer en humeur gaan hand in hand als je het mij vraagt en ik vind het effect dat kleur kan hebben super interessant om te ontdekken. Zoals sommigen van jullie weten creëerde ik eerder een eigen verfkleur: Terra Pink. Ik schreef over het ontstaan van die kleur al een blog, nu met kleur nummer 2 is het tijd voor weer een blog!

Samenwerking met Carte Colori

Terra Pink is tot op de dag van vandaag een ontzettend succes bij Vestingh als LAB Limited Edition kleur, maar in mijn nieuwe huis smachtte ik naar iets anders. Ik wilde meer rust, kleur komt gaandeweg op een nieuwe plek heb ik het idee. Eerst maar eens het huis weer leren kennen en er zelf tot rust komen. Ik had dus meer behoefte aan een kleur die dat ondersteunde. Ik heb veel naturel tinten zoals beige en bruin, waarbij ik hang naar een warme (oker) ondertoon. In die sfeer wilde ik blijven, maar dan met een wat frissere zweem erin. Een kleur die dan goed samen gaat met beige en wat frisheid en energie brengt is groen. In samenwerking met Carte Colori ging ik aan de slag om de ultieme groen-beige tint te vinden!

Fresca Oliva krijtverf

Fresca Oliva

Na veel mengen, mixen en testen kwam ik tot de perfecte tint. Ik vind het altijd fijn als een tint niet snel gaat vervelen, hij moet daarom in verschillende soorten licht blijven verrassen maar ook altijd blijven passen. Deze balans zoeken in kleur is een lastig maar erg leuk proces. Ik heb altijd precies in mijn hoofd wat ik wil, door mijn ervaring met kleuren mengen door het jarenlange schilderen en jaartje kunstakademie dat ik heb gedaan kom ik er gelukkig altijd. De tint was geboren en de naam werd via een Instagram wedstrijd gekozen: Fresca Oliva!

In productie

Het duurde toen nog even voor de verf echt in productie kon gaan. Carte Colori is een prachtig bedrijf dat Italië als inspiratiebron heeft. Het ademt echt ambacht. Voor hun nieuwe kleurenkaart van 2022 gingen zij al in 2021 aan de slag. Ik was niet de enige die voor hen een kleur mengde, ze hebben nog meer interieurinfluencers gevraagd, met ieder een eigen stijl. Samen vormden wij de nieuwe kleurenkaart ‘Insieme’, dat samen betekent in het Italiaans. Je leest er hier meer over.

Fresca Oliva Carte Colori CC127

Mijn kleur Fresca Oliva is vanaf april 2022 in allerlei soorten verf verkrijgbaar. Zelf heb ik hem aangebracht in mijn werkkamer, een perfecte plek voor de groen/grijs/beige tint die de ene keer wat warmer dan de andere keer lijkt. Het geeft de ruimte energie en rust, precies wat je wilt in een werkkamer, maar natuurlijk ook op andere plekken in en om huis!

Fresca Oliva Carte Colori

Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze tint vinden, laat het me weten in de comments!

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*