woontrends 2020

Een jaar verder maar eigenlijk te leuk (en ik te trots, haha #sorrynotsorry) om er niet alsnog een blog aan te wijden: mijn eigen verfkleur!

Kleur in huis

Ik heb al veel kleuren in huis gehad en ben niet bang om wat te proberen. Veel mensen vinden het eng om een muur te verven, alsof het een niet-terug-te-veranderen keuze is. Ja, het is misschien wat meer werk, maar ben je niet tevreden, dan zit er zo weer een laag wit overheen! Maar: ik kan ontzettend pietepeuterig zijn als het om de kleur gaat. Dus die moeite met het uitzoeken van de perfecte tint herken ik wel. Gelukkig heb ik door mijn achtergrond in psychologie en mijn jarenlange schilderlessen veel over kleuren geleerd en het effect wat ze kunnen hebben op de sfeer en je eigen gemoedstoestand. Die kennis pas ik dus ook toe bij het uitzoeken van kleurenpaletten voor in huis en ik adviseer daar ook graag mensen in!

De juiste tint (muur)verf kiezen

Die juiste tint… Ja, dat is best lastig als je de ene keer toe bent aan wat meer rust, of de andere keer juist een kleur kan gebruiken waar je energie van krijgt. Dan ligt het ook nog aan je huis zelf: is de ruimte die je zou willen schilderen licht of donker? Hoe is de vorm van de ruimte? Groot, klein, smal of breed? En last but not least: het moet ook nog een match zijn met je meubels, want ik neem aan dat jullie ook niet alles gaan vervangen wanneer er een nieuwe kleur op de muur zit ;-). Allemaal dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste kleur muurverf!

Veranderdrang in huis

Afgelopen oktober kwam net als ieder jaar de veranderdrang opzetten (herkenbaar guys??). De wisseling van de seizoenen zorgde ervoor dat ik in huis weer lekker aan de slag wilde. De twee muren tegenover de bank, naast de zwart geverfde schouw moesten eraan geloven. Ik heb wel eens gehoord: wil je kleur, schilder dan de muur achter je bank. Vind ik bullshit: als ik kleur wil, wil ik ernaar kijken ook als ik op de bank zit. Bovendien maakt een donkere kleur de muur dan weer ‘dieper’, dus in dat opzicht zat het wel weer prima. De kleine ruimte zou er wel een stukje donkerder door worden, maar met een lichte vloer en de wens om gewoon een cozy wintergevoel te hebben maakten dat  goed.

terracotta roze muurverf

Terracotta meets oudroze

Ik wist ook al welke kleur het moest worden: ik vond terracotta heel mooi, maar toch een beetje te fel, te oranje en te bruin. Ook vond ik oudroze / poedertinten heel mooi, maar vaak nog te poezelig. Kleurstaaltjes uit bouwmarkten waren het ook allemaal net niet. Te roze, te rood, te bruin, te fel, te donker, te licht. Ik had zó duidelijk in mijn hoofd zitten hoe de tint eruit moest gaan zien, ik dacht waarom meng ik hem dan niet gewoon zelf? So I did.

Ik kocht 2,5l mengverf in een oudroze tint en ging zelf aan de slag met het toevoegen van wit, zwart, bruin, geel, een ander soort bruin en nog een andere tint geel. Ik had immers genoeg tubes bij mijn verfspullen liggen en de kennis om te weten wat al die kleuren doen als je gaat mengen. En toen had ik hem: mijn terracotta/oudroze tint die precies licht, donker, terracotta en roze genoeg was!

Veel reacties

Ik kon aan de slag en gelukkig had ik meer dan genoeg! Want het mengen was echt op gevoel gegaan en er zat nogal wat extra verf bij van al die tinten. Wat extra mengen zou op het oog moeten maar dan is de kans toch groot dat je verschil ziet. Ik deelde trots mijn muurkleurtje op mijn Instagram en de reacties stroomden binnen. Het waren er veel, heel veel!
Nu een jaar later trouwens nog steeds: zodra ik een foto van mijn muurkleur plaats krijg ik steevast de vraag welke kleur het is. Toentertijd dacht ik al snel: hier moet ik wat mee doen, ik kan die mensen eigenlijk niet helpen nu, ze hebben niets aan een kleur die ze ook willen en niet verkrijgbaar is. Ik vond het namelijk superleuk natuurlijk, al die enthousiaste reacties! En veel bleken precies hetzelfde te hebben: ze zochten een tint tussen terracotta en oudroze en konden hem maar niet vinden.

terra pink verfkleur

Vestingh LAB ECO Paint

Iedere keer opnieuw mengen was natuurlijk niet te doen. Hoe leuk zou het zijn dacht ik toen, als een bedrijf mijn kleur kan uitlezen en hem kan produceren? Ik zocht contact met Vestingh Paint & Craft, een Nederlands bedrijf dat hun eigen duurzame en ecologische verf produceert op eigen bodem. Bovendien hebben ze ook een stichting die zich in het buitenland inzet voor schoon drinkwater. Die vorm van ondernemen vond ik heel mooi, die connectie voelde goed.
Ook zij waren gelukkig enthousiast! Een verfkleur produceren is natuurlijk een heel proces, maar ze wilden ermee aan de slag! Ik mocht een naam verzinnen en stuurde een potje verf op zodat ze deze konden uitlezen. Uiteindelijk was ‘Terra Pink‘ een feit en exclusief verkrijgbaar bij Vestingh! Eerst was hij tijdelijk verkrijgbaar, nu is hij vast opgenomen in de limited shades collectie, zo gaaf! Dit omdat hij ook bij jullie in de smaak bleek te vallen! Inmiddels hebben ook andere interieurfanaten de kleur gebruikt in huis en dat is geweldig leuk om terug te zien! Zo heeft bijvoorbeeld Rachel van Sas, bekend van @dehuismuts (alleen al op Instagram heeft ze 121k volgers,) hem gebruikt in haar slaapkamer en badkamer. Heeft deze kleine influencer toch mooi een hele grote weten te influencen ;-).

Ik had nooit verwacht dat het zo’n succes zou worden, maar vind het echt super om te zien hoe dat koppige gemeng van mij zo’n uitwerking kan hebben, haha. En dit jaar? Geen veranderdrang… Het kleurtje blijft nog even want ik ben er nog lang niet op uitgekeken. Maar zeg nooit nooit natuurlijk, ik kreeg ook al de vraag of ik weer een ander nieuw kleurtje ging mengen nu. Tja… Leuk om te doen is het zeker!

Wat vinden jullie van Terra Pink?

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

2 comments

    1. Hi! Jazeker is hij dat, hij zit nog steeds in de collectie bij Vestingh, sinds kort heet daar de verftak LAB Paint. Dan vind je hem wel! Heb hem in mijn nieuwe huis ook weer gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*