Een ruimte in huis aankleden doe je natuurlijk met accessoires. En wie mij al langer volgt op social media of hier weet dat ik ook vooral van aankleding aan de muren houd. Wanneer je kleiner woont is het bijna een must om er gebruik van te maken maar ook in oude huizen met hoge plafonds vragen die grote muurvlakken echt om wat leuks. En daar heb je natuurlijk tal val opties voor!

Postertrend

Tegenwoordig zie je veel bedrijven die mooie postercollecties hebben voor in je interieur. Ook ik heb er daar inmiddels veel van en houd ervan om af te wisselen daarmee. Mocht je iets snel beu zijn dan is het wisselen van een poster natuurlijk ideaal! Ten opzichte van ‘echte’ kunst kost een poster niet zoveel namelijk. Bekende postershops met mooie collecties zijn o.a. Desenio, The Posterstore en Juniqe.

Eigen kunst

En ben je nou best wel een beetje creatief dan is het ook superleuk om zelf aan de slag te gaan! Ik doe het veel te weinig maar ik houd er echt van om te tekenen en schilderen. Ik heb zelfs jarenlang les erin gehad en een jaartje kunstacademie gedaan! Maar met die eigen gemaakte creaties heb je natuurlijk wel nog iets nodig om het op te hangen. Een mooie lijst maakt jouw eigen kunst helemaal af! Zelf vind ik houten lijsten het allermooist. Het geeft een warme en natuurlijke uitstraling, erg mooi in verschillende interieurstijlen als Japandi, Scandinavisch, landelijk en Ibiza-Bohemian. Zo is licht eiken eigenlijk altijd goed maar vind ik donker hout zoals walnoot hout ook prachtig. Deze laatste zie je steeds vaker terugkomen nu qua interieurtrend.

Een mooie lijst

Wat die lijsten betreft, wil ik graag een mooie tip met jullie delen! Want ieder kunstwerk vraagt eigenlijk om een eigen soort lijst die het geheel helemaal afmaakt. Zelf houd ik er enorm van om collages te maken aan de muur en ben je geneigd dan al snel voor dezelfde lijst te kiezen om één geheel ervan te maken, maar dat hoeft niet! Ook wanneer je de lijst echt bij de inhoud kiest en dit groepeert aan de muur zul je zien dat je echt een toffe collagewand kan maken, met verschillende afbeeldingen in verschillende lijsten. Een shop waar je zelf je lijsten kunt samenstellen is Verno. Zij hebben allerlei soorten lijsten en het fijne is: ook voor afwijkende maten kun je dus een lijst bestellen. Helemaal handig wanneer je dus zelf aan de slag bent gegaan. Maar het valt me ook op dat veel posters bijvoorbeeld A2 maat zijn, maar standaard lijsten dan 30x40cm en dat wijkt dus af! Beetje raar wel, maar waar! Terwijl een goede lijst, die helemaal past bij wat erin zit, het echt helemaal af kan maken. Wat nog meer fijn is, is dat je samples van lijsten kunt bestellen en ze zelfs een inlijst optie hebben met ophaalservice!

Zelf aan de slag

Wie rond kijkt op de website van Verno wordt als vanzelf helemaal geïnspireerd (althans, ik wel ;-) ). Ze hebben lijsten voor bij iedere interieurstijl maar bijvoorbeeld ook spiegels. Wat ik zelf erg leuk vind zijn de 3D lijsten! Hierdoor kun je ook iets aan de muur hangen dat niet plat is, omdat het een soort boxje is dat je aan de wand kunt hangen. Zo kun je echt hele toffe items in een gallery wall verwerken, zoals bijvoorbeeld de eerste schoentjes van je kiddo.

Tijd om dag te zeggen tegen die boorangst dus en lekker aan de slag te gaan!

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Deze blog is in samenwerking met Verno geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*