led lamp

Met de switch van de ouderwetse gloeilamp naar led dachten we wellicht dat het ook gedaan was met het gezellige licht. Op de een of andere manier denken we bij led licht toch aan van dat TL-balken blauwe licht. Maar dat is natuurlijk onzin!

De voordelen van led

We hebben ons allemaal wel eens verbrandt aan een gloeilamp denk ik, toch? Misschien wel het grootste voordeel van ledverlichting is het feit dat een led lamp dus niet warm wordt. Althans, wel warm, maar niet gloeiend heet; de gloeilamp deed zijn naam op dat opzicht echt eer aan.

Daarnaast is een ledlamp ook een stuk energiezuiniger: niet alleen qua verbruik, maar ook door het feit dat een ledlamp lang mee gaat. Op de lange termijn scheelt dat dus in aanschaf.

Heeft hij toch zijn langste tijd gehad? Dan is hij bovendien een stuk milieuvriendelijk want er zitten geen chemische stoffen in led. Daardoor hoeft hij niet bij het chemisch afval. Handig!

Sfeer in huis met led

Maar nu denk je wellicht “leuk, al die voordelen, maar is het ook sfeervol?” Ja! Led kan zeker sfeervol zijn. Vroeger was led voornamelijk kil licht, maar tegenwoordig zijn er ledlampen in allerlei warmtes en kleuren te verkrijgen. Ook dimbaar led! Dus is jouw ledlamp wat te fel naar je zin? Ga dan voor dimbaar led en je zult zien dat je gelijk een andere sfeer in huis creëert.

Een hoop inspiratie

En met een keuze aan led die inmiddels reuze is hebben we misschien wel een beetje een luxeprobleem nu. Want eenmaal gekozen voor led, wélke ledverlichting wordt het dan? Led is in allerlei soorten en maten verkrijgbaar: met de looks van een ouderwetse gloeilamp of hippe led strips. En over hippe led strips gesproken en nog meer vernuftige led-oplossingen: op de website van Lideka home vind je heel veel leuke inspiratie!

Daarop is ook de tuinverlichting een mooie collectie om even doorheen te snuffelen. Led is namelijk ook ideaal voor in de tuin. Vooral in combinatie met solar. Zo wordt je tuinverlichting nog energie- en milieuvriendelijker. En praktisch gezien: met lampen op solar zit je ook niet met aansluitpunten qua elektriciteit in je tuin. Iets wat mensen ook vaak vergeten met het aanleggen van hun tuin, maar sfeerverlichting buiten kan zo mooi zijn! Dat geeft echt een andere dimensie aan je buitenplek.

Ik ben benieuwd, ben jij al helemaal overgestapt naar led?

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Dit blog is in samenwerking met Lideka geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*