Glasgigant

Zoals jullie wellicht wel weten inmiddels wonen wij zelf in een oud huis, middenin het centrum van Bergen op Zoom. Wij zijn dol op oude huizen en zouden niet zo snel anders willen, maar het heeft natuurlijk ook zo zijn nadelen…

Duurzaamheid

Met alle nieuwe maatregelen betreft duurzaamheid wil je misschien nog wel even langer nadenken voor je een oud huis koopt. Nu huren wij ons pand dus veel zaken zijn niet voor onze rekening, dat scheelt. Maar de gasrekening is er bijvoorbeeld 1 die bijna verdubbeld is ten opzichte van mijn vorige woning. Hoe dat komt? Ons huis is groter (je wilt er toch op vooruitgaan qua ruimte ;-) ) maar ook vooral zo lek als een zeef. Niet qua water, (nóg niet), maar wel qua warmte.

Raampartij GlasGigant

Eén manier om dit tegen te gaan is het installeren van dubbel glas. Tegenwoordig kun je zelfs heel gemakkelijk je eigen dubbel glas online bestellen bij bedrijven als GlasGigant. Zij hebben ook hele fijne voorwaarden: gratis levering op locatie, gratis productie op maat vanaf €250,- (zit je zo aan), je kunt achteraf betalen en is de ruit toch niet goed, krijg je een nieuwe. Bovendien leveren ze behoorlijk snel op de datum die jij zelf uitkiest. Heel fijn zo’n laagdrempelig bedrijf want het is meestal toch een ver van je bed show, zo’n aanpassing in huis. Daardoor stel je het sneller uit, wat eigenlijk helemaal niet handig is gezien duurzaamheid.

Nóg een stukje beter

Dat dubbel glas een hele verbetering is, is natuurlijk niets nieuws. Maar dat er ook triple glas is wel! Dit driedubbele glas is nog geluidsdichter (helemaal fijn als je in de binnenstad woont) en isoleert twee keer zo goed als dubbel glas. Tussen de glasplaten zit edelgas, dat voor een extra goede isolatie zorgt. Je moet er wel even op letten of de sponning van je huidige kozijnen wel geschikt is voor het extra gewicht wat driedubbel glas met zich meebrengt. In kunststof kozijnen en bij nieuwbouwwoningen is dit vaak geen probleem, maar bij oudere woningen en houten kozijnen zou hier goed naar gekeken moeten worden.

Als ik het voor het zeggen had in ons huidige huurhuis zou ik zeker overwegen dubbelglas te nemen. Maar in de huidige kozijnen die uit allerlei kleine raampjes bestaan (zo was dat nu eenmaal vroeger) kan dit niet. Boven hebben wij daarom al wel grote voorzetramen, maarja, dat verdient zéker niet de schoonheidsprijs…

Hebben jullie dubbelglas of dit laten doen? En ben je er blij mee?

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig! 

(Deze blog is in samenwerking met Glasgigant geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*