Wanneer je een bepaalde interieurstijl mooi vindt kun je dat nu eenmaal beter in de ene soort ruimte laten zien dan in de andere. Een toilet is bijvoorbeeld heel klein en tja, gewoon een toilet. Ook een werkkamer of badkamer kan bijvoorbeeld lastig zijn om die in een bepaalde stijl in te richten. Je moet maar net een bureaustoel vinden in die stijl (het aanbod mooie bureaustoelen is vaak al miniem) en een bad en douche spreken ook nogal voor zich qua looks.

Een nieuwe badkamer

In mijn nieuwe huis hoop ik eind volgend jaar een nieuwe badkamer te realiseren. Ik ben hard aan het sparen en ook al begonnen met rondvragen naar goede aannemers want wil ik tegen die tijd verbouwen dan moet ik het bijna nu al gaan vastleggen. Met het leukste gedeelte ben ik natuurlijk ook al stiekem een beetje bezig: de inrichting. In een badkamer zit je voor je gevoel al snel vast aan bepaalde looks. Een bad is voor je gevoel nu eenmaal een bad en een toiletpot een toiletpot. Wil je gek doen dan vind je die soms nog in het zwart, maar je betaalt er dan vaak wel gelijk de hoofdprijs voor en veel andere keus is er alsnog niet echt. Wil je een badkamer ‘eigen’ maken dan zit het hem in de overige producten. Bijvoorbeeld het tegelwerk, een toiletmeubel of de kranen. Hierin is al veel meer keus en daarmee kun je de inrichting echt volgens een bepaalde stijl doen.

Interieurstijlen in badkamers

Of je nu voor een moderne, industriële of misschien wel landelijke badkamer gaat, het is slim om vooraf goed te kijken naar welke producten bij welke stijl passen. Zo kan zwart staal heel mooi zijn bij strak en industrieel, maar wil je de nadruk meer op industrieel dan kies je bijvoorbeeld voor ruwere steenstrips in plaats van strakke, grote gladde tegels om zo het onderscheid tussen deze twee stijlen te maken.

Als ik kijk naar mijn eigen interieur dan zit ik een beetje in een combi van Scandinavisch, Japans (deze samen noem je Japandi) met een vleugje Bohemien. Dit wil ik dus ook in mijn toekomstige badkamer doorvoeren. Daarbij zit ik te denken aan een houten badkamermeubel, messing of koper sanitair, handvorm tegels in combinatie met marmer of terrazzo en betonstuc of tadelakt.

Mijn Pinterest moodboard staat al vol en er komt steeds meer bij, maar de uiteindelijke knopen doorhakken en keuzes maken wordt denk ik nog wel spannend! Ik ben zelf ook heel benieuwd wat het gaat worden, gelukkig heb ik nog even.

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Deze blog is in samenwerking met Van Heck Badkamers geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*