zitje balkonHet inrichten van een tuin is echt een vak apart. En wanneer je een balkon of dakterras hebt, heb je ook nog eens te maken met een beperkte ruimte. Mensen vinden het vaak lastig om dit op een goede manier in te richten zodat je toch lekker kunt genieten van een kleinere buitenruimte. In deze blog deel geef ik tips en inspiratie voor het inrichten van je balkon of dakterras.

Kleine ruimte, groots denken

De fout die velen maken, ook in het interieur, is dat wanneer je een kleine ruimte in moet richten je kleine producten moet gebruiken. Doe dit niet! Kleine items zorgen voor een rommelig, onsamenhangend geheel, juíst in een kleine ruimte. Wanneer je dit buiten doet heb je vaak ook geen plek meer om een lounge te creëren, want voor relaxen heb je ruimte nodig ;-).

Budgetproof chillen

Dus als groots denken best mag, waar kies je dan voor? Een bistroset staat misschien leuk maar zit niet comfortabel. Een leuke loungehoek daarentegen… Wil je het budgetvriendelijk houden? Denk dan eens aan een lounge van pallets! Tegenwoordig zijn er bovendien een hoop leuke pallet kussensets verkrijgbaar. Wat te denken bijvoorbeeld van onderstaande set van Karwei, te gek toch?!

Karwei pallet kussen luipaard

Buiten eten

Wanneer de zon lekker schijnt is buiten eten natuurlijk een feestje. Heb je geen plek voor een klein tafeltje met 2 of 4 stoelen, denk dan eens aan een balkonbar of balkontafel. Een tafel hang je aan de balkonrailing vast en wanneer je hem uitklapt heb je een klein tafeltje. Twee (klap)stoeltjes of krukjes erbij en voilá: dinner can be served! Een balkonbar neemt nóg minder ruimte in beslag maar is dan weer niet inklapbaar.

Verticaal tuinieren

In een tuin hoort natuurlijk wel wat groen. Daar heb je alleen veel minder plek voor op een balkon of dakterras. Je kunt natuurlijk wat leuke bloempotten in verschillende hoogtes neerzetten of bloembakken aan de railing hangen, maar wat te denken van verticaal tuinieren?! Tegenwoordig zijn er hele leuke zakken te koop met allemaal vakjes die je op kunt hangen en waar je plantjes in kunt doen. Of hang een betongaasrek op die verkrijgbaar is bij de bouwmarkt en hang leuke potjes aan het raster. Zo kun je zelfs je eigen kruidentuin aanleggen!

Tuindecoratie

Last but not least: de verdere aankleding van je balkon of dakterras. Met leuke decoratie fleur je je buitenruimte nog verder op. Heb je een overdekt of inpandig balkon? Hang dan leuke lampjes op aan het plafond erboven. Leg een buitenkleed neer en in je zitjes leuke kussentjes. Drapeer een warm plaid voor ’s avonds over de leuning of leg een fijne hamamdoek neer. Hang een tuinposter op met leuke quote of zomerse afbeelding, of wat strohoeden voor een tropische sfeer. Je zult zien dat je dan binnen een handomdraai een super gezellig plekje creëert!

balkon styling

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig! 

Tip!: Lees ook mijn blog over het budgetproof stylen van je tuin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*