koophuis starter

In mijn vorige blog vertelde ik HET nieuws: ik had mijn huis gevonden! Ik deelde mijn wensenlijstje en de eerste strubbels en vertelde dat hoewel ik Funda op mijn duimpje ken, ik mijn huis uiteindelijk niet via die weg heb gevonden. In dit deel verklap ik hoe dan wel!

Even een Sherlockje doen

Ik heb sinds het bestaan van internet al echt wat afgezocht online. Of het nu gaat om de beste aanbieding vinden of kijken wat er van je basisschoolvriendje is geworden: Sherlock is my middle name ;-). En dat speurwerk kon ik goed gebruiken bij de zoektocht naar een huis want echt, de startersmarkt is lastig!

Funda voor zijn

Zo gebeurde het dat ik online wat informatie opzocht over een huis wat iemand via Facebook en Marktplaats aanbood. Ja, ik was me inmiddels op alle mogelijke kanalen aan het oriënteren want ik had al lang in de smiezen dat het beste startersaanbod Funda vaak niet eens meer haalde. Het hebben van een goed netwerk kan in deze dus ook mega handig zijn! Hoewel ik mijn zoektocht niet per se deelde sprak ik daarom uiteindelijk toch tegen iedereen die het horen wilde uit dat ik een huis zocht. (Alleen sprak ik sinds corona echt een stuk minder mensen haha, beetje jammer wel.)

Andere sites met aanbod

Daarnaast ontdekte ik kortgeleden al HomeMatching.nl, een site waar veelal eigenaren zelf hun huis op te koop aanbieden. Ik schreef me in om te kijken wat er voor aanbod in mijn woonplaats was. Het aanbod was gering en het verloop minimaal maar hé, hij zou er toch maar net tussen zitten! Mensen kunnen er hun huis op zetten en er een bepaalde status aangeven: binnenkort te koop, niet beschikbaar, te koop of te koop tegen de juiste condities (dat laatste betekent dat ze eigenlijk gewoon open staan voor een bod). Ik sloeg wat woningen op…

Maar nee: daar stond niet mijn koophuis op! Die vond ik op een andere site toen ik dus wat meer informatie over een huis zocht. Ik kwam terecht op Huispedia.nl en zag ergens onderaan ineens een knop staan met ‘bekijk meer koophuizen in Bergen op Zoom’. “Uhh, staat dat hier ook al op?” Ja dus! Welgeteld 37 mensen hadden op dat moment hun huis daarop aangeboden in mijn gemeente en ik zag er 1 die mij beviel, op het randje van mijn prijscategorie, waarbij stond ‘binnen 6 tot 12 maanden beschikbaar’. Prima, ik heb de tijd! Ik stuurde de eigenaresse gelijk een berichtje…

Toen ging het snel

Ik kreeg er snel een terug. Ze hadden net een makelaar in de arm genomen, hij zou contact met mij opnemen. Hm, een makelaar erbij is al gelijk een stuk serieuzer, maar ook wel fijn natuurlijk! Het bleek er toevallig een te zijn die ik kende en waar ik een goed gevoel ook bij had. Ik werd door hem gebeld voor een bezichtiging. Ik was de tweede… “Shit” dacht ik toen al, “straks ben ik zelfs op deze manier al te laat!”

Hoe corona tóch zijn voordelen kan hebben

2020 is natuurlijk een jaar dat we met zijn allen massaal willen vergeten door corona, maar ik heb er één voordeel uit gehaald: degene die voor mij al een bezichtiging gepland had staan moest cancelen… Door corona. Ik plande mijn bezoek op een avond direct uit mijn werk om 19.00 en kwam alleen. Daarvoor had ik alle bezichtigingen altijd met iemand gedaan, meestal een van mijn ouders. Maar aangezien het iedere keer toch niets was en ik ook niet wist wat ik moest verwachten omdat er weinig online stond, dacht ik: ik doe het zelf wel ‘even’.

Ja, en dan stap je dus binnen en voel je gelijk “dit kan hem wel eens zijn jongens!” Sta je daar in je eentje, hahaha.

Hoe dit verder verliep en meer ins en outs over het huis zelf deel ik in mijn volgende blog! Hieronder alvast een voorproefje qua locatie….

Bergen op Zoom kaart

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

2 comments

  1. Gefeliciteerd! Wij hebben ook dit jaar ons huis gekocht via huispedia. Na tip van de hypotheek adviseur. Waren ook de enige partij. Zo relaxed ! We wonen er nu drie weken. Zoooo blij. Jij veel woonplezier in je nieuwe stekkie!

    1. Superleuk! Ja ik had de Funda-hoop ook al opgegeven, is niet te doen joh. En het aanbod op zulke andere sites is misschien veel minder groot, maar we hebben er maar 1 nodig he? ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*