Ben je nét niet helemaal tevreden met je woning? Of voel je je er zelfs nog helemaal niet zo thuis? Je kunt verschillende dingen doen om je huis op te knappen. Pak dit natuurlijk zo kleinschalig of grootschalig aan als jouw wens hierin is. Tips en inspiratie vind je in dit artikel.

Pak verschillende onderdelen aan

Vaak richten we ons maar op een paar onderdelen bij het aanpassen van de woning. Als er ook maar een paar onderdelen zijn waar verbetering wenselijk is, dan is dat natuurlijk prima. Maar het kan ook zo zijn dat je op die manier steeds net niet blij bent met het geheel. Pak daarom zoveel mogelijk verschillende onderdelen aan. Je kunt immers wel nieuw meubilair in huis plaatsen, maar als je plinten, deurknoppen of kozijnen niet naar wens zijn, is het totaalplaatje nog niet compleet. Denk daarom dus ook juist aan dit soort onderdelen. Je kunt online kunststof kozijnen bestellen om dit op te knappen in je huis. Daarmee kies je meteen voor een modernere uitstraling in huis. Ook nieuwe deuren kunnen veel doen, of juist andere trapbekleding. Op die manier zijn er uiteenlopende onderdelen om aan te denken.

Moderne look

Over die moderne uitstraling gesproken! Dit is in veel woningen een wens. Ga mee met de tijd en voorzie je huis van een modernere look. Zo kan het ook weer een hele tijd mee. Zeker als je een wat oudere woning hebt, is dit al gauw een goed uitgangspunt. Een moderne look staat bekend om rustige, neutrale kleuren. Van de kleur op de muren tot de kleur van de meubels en accessoires: dit kun je op meerdere plekken terug laten komen. Kies verder voor rustige vormen en minimalistische designs. Het voordeel is namelijk dat je hier eigenlijk niet op uitgekeken raakt. Ga voor moderne materialen, waar ook de kozijnen van kunststofkozijn.nl toe behoren. Daarmee kies je tegelijkertijd voor een hoogwaardige kwaliteit, zodat je kozijnen of andere onderdelen lang meegaan. Ook een strakke look sluit aan op het moderne karakter. Denk bijvoorbeeld aan de plaatsing van een stoere stalen deur in huis, om nog een goed idee te noemen.

Jouw stijl

Wat je ook opknapt aan je woning, houd daarbij altijd jouw stijl aan. Het gaat immers om jouw woning: jíj wilt je hier thuis voelen. En stijl is heel persoonlijk! Je hoeft in ieder geval niet alle trends aan te houden, maar je kunt hier net zo goed van afwijken. Neem bijvoorbeeld de moderne look die we hierboven benoemen als uitgangspunt, maar voeg ook elementen in een andere stijl toe. Je kunt hier prima mee spelen. Wil je een felle kleur op de muur hebben of op een andere plek in huis terug laten komen? Pak er gewoon mee uit. Je eigen stijl laat je ook terugkomen door items in huis te halen die je niet zo snel tegenkomt. Ga op vakantie bijvoorbeeld op zoek naar een uniek souvenir, of geef persoonlijke foto’s een plekje in je huis met een collage of andere print.

Warm gevoel

Hoe jouw stijl er ook uitziet, zorg dat je woning je een warm gevoel geeft. Dit lukt door verschillende sfeervolle, gezellige elementen toe te voegen. Zo doet verlichting veel voor het interieur. Geef meerdere lampen een plekje, aan het plafond, aan de muur, op de grond en op je meubelstukken. Op die manier heb je allerlei verlichte plekjes in huis, wat een warm effect geeft. Je kunt ook kaarsen aanzetten, voor nog meer sfeer. Kleed je woning fraai aan, met stoffen meubels en andere stoffen accessoires. Een zachte bank met daarop een plaid en kussens nodigt je bijvoorbeeld al meteen uit om neer te ploffen. En dat is goed om na te streven! Het draagt er immers aan bij dat je je meer thuis voelt in je eigen huis.

Ik hoop dat je hierboven nieuwe ideeën hebt opgedaan om je woning meer naar wens te maken. Neem er in ieder geval tijd voor. En stop genoeg liefde en aandacht in het verbeteren van je huis – zo vergroot je je wooncomfort aanzienlijk.

Liefs,

Stephanie

(Deze blog is in samenwerking met Kunststofkozijn.nl geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*