veilige huiskamerplanten voor dieren

Eerder vertelde ik jullie al over mijn groene vingers die ik eigenhandig gekweekt heb sinds we in dit huis wonen. Ik creëerde een ware urban jungle en het gros leeft nog steeds, hoezee!
Nu hebben wij ook de allerleukste mopshond ooit in huis rondlopen en hoewel hij nog nooit aan een plant gesnuffeld heeft, is het wel iets om op te letten. Toen ik laatst weer met planten aan de slag ging tijdens dit kantoor styling-project en er daar ook een hond rond liep besloot ik eens een blog te wijden aan hippe kamerplanten die niet giftig zijn voor je huisdier.

Niet-giftige huiskamerplanten

Dat planten niet meer weg te denken zijn in ieder trendy interieur is een feit. Planten zorgen voor kleur en leven in huis en maken het daardoor gezellig en speels. Maar met nog meer levende dingen in huis als in huisdieren en/of kleine kinderen, is het verstandig even te checken welke kamerplanten niet schadelijk zijn. Zo ondervond ik bijvoorbeeld zelf al aan den lijve dat de oh zo hippe Monstera Deliciosa voor een jeukende uitslag kan zorgen wanneer je besluit in de plant te gaan hangen (alles voor de foto!)… Dus welke planten zijn nu wel veilig en helemaal de trend?

Calathea niet giftig

Calathea

De Calathea is een grote planten-familie, ze zijn er in heel veel verschillende soorten en maten. Het meest opvallend aan de Calathea zijn de in verhouding grote bladeren met prachtige bladtekeningen. Door de mooie en aparte motieven in de bladeren en de kleurschakeringen met hier en daar een toefje wit of roze is de Calathea een ontzettend populaire plant op dit moment in interieurs. Daarnaast zijn de meeste soorten erg makkelijk in onderhoud en is de Calathea dus niet giftig.

Pilea pannenkoekplant niet giftig

Pilea/Pannenkoekplant

De Pilea dook in 2017 ineens op in interieurliefhebbend Nederland en is sindsdien nog steeds een vaak geziene gast in iedere trendgevoelige inrichting. Er zijn geen gevallen bekend dat deze plant schadelijk zou zijn voor huisdieren, dus wat mij betreft kun je hem met een gerust hart neerzetten! De Pilea is een plant die wel wat onderhoud vraagt, maar hij beloond je dan ook heel snel met allemaal Pilea-baby’s.

Palm huiskamerplant

Palmen

Ook de palm is een plant waar verschillende uitvoeringen van bestaan, de keuze is reuze zullen we maar zeggen. Een palm in huis is trouwens ook al snel reuze, want klein zijn ze vaak niet. Nu met het voorjaar in aantocht zorgt een palm voor een fijne, zomerse sfeer in huis. De enige palm die wel giftig is is de Cycas palm, let hier dus goed op! Maar de meest populaire palmen voor in huis (Areca, Rhapis, Kentia) zijn allemaal veilig voor kat en hond. Daarnaast zijn het stevige jongens: een palm krijg je niet zomaar kapot!

Varens

Een varen kenmerkt zich door de langgerekte, sprieterige bladeren en zijn vooral ook bekend als buitenplanten. Toch is een varen echt een aanwinst voor binnen! Naast het feit dat varens niet giftig zijn voor dieren, zijn ze ook luchtzuiverend en zorgen ze voor een hogere luchtvochtigheid in huis. Genoeg redenen dus om er één (of twee) aan te schaffen! De soorten varens die op dit moment helemaal de trend zijn voor in huis zijn de Hertshoornvaren en de Blauwvaren. Allebei hebben ze een wat grover blad en zijn niet zo licht gifgroen van kleur zoals je van een normale varen (krulvaren) gewend bent.

Musa bananenplant veilig voor dieren

Musa/bananenplant

De Musa (oftewel bananenplant) is een plant voor de wat gevorderde plantenverzorger… De bijgevoegde foto is er 1 uit het archief want deze plant was bij mij geen lang leven beschoren. Maar de Musa is een diervriendelijke plant en bovendien ontzettend hip, daarom hoort hij zeker in dit rijtje thuis!

Graslelie diervriendelijk

Graslelie

Ook de graslelie is een diervriendelijke plant die bij ons inmiddels op het plantenkerkhof ligt. Moeilijk in onderhoud? Nee, eigenlijk helemaal niet… Dit was zelfs de eerste plant die ik in leven kon houden. Maar na 3 jaar in een donker hoekje gehangen te hebben waar ik hem telkens vergat water te geven en hem daarom promoveerde naar de vensterbank ging het mis. Dus zoek je een diervriendelijke plant die goed tegen schaduw en vergeetachtigheid kan? Dan is de graslelie je match!

Diervriendelijke planten met kleur

Ben je na al dat groen toe aan nog wat meer kleur in huis qua planten? Dan heb ik nog twee niet-giftige huiskamerplanten voor je in de aanbieding met een kleurtje. Namelijk de Bromelia en de Orchidee. Allebei verkrijgbaar met verschillende kleuren bloemen en super leuk ter afwisseling! Ook deze twee kunnen tegen het gesnuffel van je viervoeters.

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*