Wat kijk ik er naar uit zeg, het voorjaar. Het is mijn favoriete seizoen en maart mijn lievelingsmaand. De maand waarin ik jarig ben en de maand van de lente!

Voorjaarsweer

Ik ben ook fan van de temperaturen. Die eerste warmere zonnestralen zijn het fijnst, ieder jaar weer. En het is nog niet té warm: het voorjaar brengt doorgaans de perfecte temperatuur met zich mee zodat je er lekker op uit kunt, dingen kunt doen, en niet zit te puffen.

Aan de slag in de tuin

Hoog tijd dus ook om je te gaan focussen op de tuin! Vegen, onkruid wieden, meubilair schoonmaken… Pittige klusjes ben ik inmiddels achter gekomen, best zwaar werk! En nu heb ik in mijn huidige huis geen grote schuur, dus veel blijft buiten staan. Dat betekent ook boenen. Ik leen ook steevast ieder jaar een hogedrukspuit, dat is dan ideaal. Even het grove vuil van de meubels, groen van de tegels, onderkant muren of schutting.

Nieuwe tuin

Maar dit jaar ga ik denk niet zo uitgebreid aan de slag, of het moet écht nog vroeg in het jaar lekker weer worden. Want dan heb ik namelijk twee keer werk. Twee tuinen die ik moet doen. 28 mei krijg ik namelijk de sleutel van mijn nieuwe huis! En de huur van het huidige huis zeg ik per 1 juni op. En nu ligt de prioriteit qua klusjes niet direct op de buitenkant, maar ik houd van in de tuin vertoeven dus ik ga wel aan de slag daarmee ook! Ik heb al wat leuke plannetjes, maar daar ga ik een keer een andere blog over schrijven! De tuin is helemaal betegeld dus op zich een handig uitgangspunt. Wat wel moet gebeuren is het vervangen van een schutting.

Genoeg keus

En voor het eerst in mijn leven zit ik dus naar schuttingen te kijken. Want aankleding van de tuin, meubilair et cetera daar ben ik mee bekend, maar schuttingen… Nee. Heb ooit een rieten mat tegen mijn huidige schutting gemaakt en een balkondoek opgehangen, maar dat is het dan ook wel. In de koopovereenkomst staat al vernoemd dat de buurman de helft meebetaald. Handig dat dat al is afgesproken! Het geeft ook wel aan in hoeverre het echt nodig is, haha! Er moeten dus twee mensen meebepalen over wat het wordt, want waar er twee betalen, daar bepalen er ook twee ;-). De huidige schutting is van hout, maar dat wil ik denk ik niet meer. De achterkant van de huizen is glad gestukt, dus ik ben momenteel aan het kijken naar beton schuttingen. Klinkt niet heel sfeervol per se, maar is stevig, onderhoudsvriendelijk en past bij de huizen. Gelukkig is daar ook best wat moois in te vinden!

Het spannendst wordt natuurlijk nog daar samen met de nieuwe buren uitkomen… We gaan het zien! Hoop niet dat daar al te veel schuttingtaal aan te pas komt ;-).

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Deze blog is in samenwerking met Gras en Groen Schuttingen geschreven.)

2 comments

  1. Hi Stephanie,

    Altijd spannend als er twee buren moeten beslissen over 1 schutting. Is het ondertussen wel al gelukt? Ben heel benieuwd hoe je tuin er uit ziet (of gaat zien :).

    Groetjes,
    Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*