Voor in huis zijn er altijd van die beslissingen die genomen moeten worden die gewoon lastiger zijn dan andere. Denk bijvoorbeeld aan het kiezen van een vloerkleed, een stof en materiaal voor een zitbank, als ook het kiezen van eetkamerstoelen. Geloof me: een eetkamertafel is écht sneller uitgekozen dan de stoelen die je erbij wilt.

Een goede eetkamerstoel

Allereerst is die keuze natuurlijk ook gewoon lastig omdat er zoveel is om uit te kiezen. Het aanbod van eetkamerstoelen is reuze, dus je moet voor jezelf daarin echt al gaan kaderen. Eerst zet ik daarvoor mijn eisen voor een goede eetkamerstoel op een rijtje en stel ik mezelf de volgende vragen:

  • Welke woonstijl wil ik?
  • Is het zitcomfort goed genoeg om lekker een avond lang te kunnen tafelen?
  • Wil ik armleuningen en zo ja, passen die onder mijn tafelblad?
  • Welk materiaal wil ik?
  • Welke stijl wil ik?
  • Past het bij mijn tafel?
  • Wil ik verschillende stoelen en daarmee matchen of ga ik voor 1 type stoel?
  • Wat is mijn budget?
Een beslissing maken

Wanneer ik een antwoord heb op al deze vragen is het aanbod natuurlijk nog steeds groot. Ik vind het zelf dan vooral fijn om te kijken welke leveranciers stoelen hebben die binnen mijn smaak en wensen vallen. Zo kan ik besluiten om mijn keuze te beperken tot het aanbod van een bepaalde leverancier. Dit schept ook direct wat rust!

Leuk aanbod

Het leuke is dat ik dan weer eerst echt open sta voor het zoeken naar nieuwe leveranciers of winkels die ik nog niet ken. Laatst kwam ik weer zo’n leuke shop tegen, MeubelBaas. Naast een ruim aanbod stoelen (eetkamerstoelen, barstoelen, fauteuils et cetera) hebben zij ook andere meubels. Dat is een fijne bijkomstigheid omdat je dan weet dat wanneer een bepaalde stijl je aanspreekt, je eigenlijk al snel goed zit wanneer je een ander meubel ook nodig hebt en dit bij dezelfde shop bestelt. Het aanbod van de MeubelBaas vind ik goed passen binnen industriële, moderne en landelijke woonstijlen. De kleuren zijn veelal neutrale zoals grijs, bruin en groentinten, in combinatie met stoer (zwart) metaal en (robuust) hout.

Eetkamerstoelen

Maar even terugkomend dus op die eetkamerstoelen, wat zou ik zelf nou aanraden qua stoel? Kijk, ik ben als interieurfanaat iemand die esthetiek belangrijk vindt. Ik zou dus bijna eerder voor design kiezen dan comfort. Maar in dit geval is het beide erg belangrijk. Ik besteed veel tijd aan tafel, of het nu om te eten, werken of borrelen is. Ik wil dus ook goed zitten. Daarnaast vind ik dat de stoel tegen een stootje moet kunnen. Ik heb geen zin om er rekening mee te moeten houden dat ik niet met eten mors en het uit de bekleding moet poetsen of jeans af kunnen geven op de zitting. Ook wil ik dat de stoelpoten mijn vloer niet beschadigen. En daarnaast geef ik zeker de voorkeur aan armleuningen, maar deze moeten dan wel onder tafel geschoven kunnen worden.

Ik hoop jou zo ook een beetje geholpen te hebben qua advies in het kiezen van eetkamerstoelen. Momenteel heb ik een mix van stoelen in een kleur aan tafel staan, maar ik wil er eigenlijk een paar vervangen die niet zo lekker zitten. Benieuwd wat het gaat worden? Houd dan zeker mijn Instagrampagina in de gaten!

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Deze blog is in samenwerking met de MeubelBaas geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*