kunstplanten

Oké, ik heb weer een nieuwe poging gedaan: echte planten op mijn dakterras. Een palm, olijfboom, eucalyptus en hortensia’s gingen al voor. Allemaal uitgedroogd, dood. Nu heb ik voor siergrassen gekozen. Hopelijk kunnen deze wel tegen de zinderende hitte die het kan worden daar en mijn planten-water-geven-vergeetachtigheid. Volgens de omschrijving en adviezen wel. Maar hé, van een eucalyptusboom dacht ik ook dat die een mediterraan klimaat kon overleven. Blijkbaar toch niet!

Planten in huis

De planten ín huis doen het tot nu toe een stuk beter. Alhoewel er daar ook een aantal van gesneuveld zijn. Maar ik hoefde er toch al niet zoveel meer. Op mijn hoogtepunt zat ik aan de 25 planten in huis (je leest er in deze ‘urban jungle’ blog meer over), ik was al dat groen sowieso een beetje beu. En eerlijk toegegeven: de discipline om iedere week mijn vaste water-geef rondje te maken ging er net zo slap bij hangen als sommige van mijn bladeren.

Echt of nep?

Waarom zou ik het mezelf eigenlijk zo lastig maken? Na verwoede pogingen binnen en buiten zijn planten en ik gewoon nog steeds niet per se de beste vrienden geworden. Dus ik ging op zoek naar mooie kunstplanten. Bij goede aanbieders zijn die tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden. Na een tijdje natuurlijk wel: want dat zijn degene die er mooi uit blijven zien en die andere niet ;-). Zo kwam ik op de site van Maxifleur uit. En wat ik vooral leuk vond: ze hebben dus ook kunstplanten voor buiten, die UV-bestendig zijn zodat ze niet de welbekende grijsblauwe kleur krijgen. Als ik dat had geweten vóór ik die siergrassen kocht voor op het dakterras…

Hangplanten en trends

Nog iets leuks: Maxifleur heeft ook leuke kunst-hangplanten! Slim, want met die hoge plafonds in huis waren mijn hangplanten altijd de eerste die ik oversloeg bij het wateren. En denk je daarbij gelijk terug naar de jaren ’70; snap ik! Maar ze hebben qua aanbod echt hele hippe kunstplanten in hun assortiment die helemaal passen bij de huidige trends. Sommige planten maken daarin inderdaad hun comeback omdat die vroeger ook helemaal hip waren (denk aan de Monstera, Cactus en Sanseveria) maar ze hebben echt een heel ‘hip’ aanbod. Daarnaast ook heel breed: planten, bloemen, voor binnen, voor buiten, groot, klein, hip of ouderwets.

Budget

Nog een fijne bijkomstigheid: qua budget houden ze het ook netjes vind ik. Kunstplanten kunnen behoorlijk prijzig zijn namelijk. Als je planten in vergelijkbaar tempo zoals bij mij het loodje leggen ben je natuurlijk al snel voordeliger uit als je voor kunstplanten kiest, maar toch, het is met deze prijsklasse al snel de moeite waard!

Benieuwd hoe mijn plantenavontuur verder gaat verlopen? Volg me dan op Instagram!

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Deze blog is in samenwerking met Maxifleur geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*