Flexa kleur van het jaar 2018 heart wood

Gisteren werd de kleur van het jaar 2018 dan eindelijk bekend gemaakt! Vorig jaar was het het stoere, grijsblauwe Denim Drift, die immens populair werd (ook ik had hem in mijn huis). Dit jaar is het Heart Wood geworden; een oudroze/taupe kleur. Weer een kleur die ontzettend gevoelig is voor allerlei soorten licht. De ene keer lijkt hij meer taupe, de andere keer meer oudroze, en weer een andere keer meer zalm/nude qua tint. Heel slim van Flexa want zulke tinten triggeren, zijn goed te matchen en vervelen niet snel.

Lastige kleur?

“Goed te matchen??” zul je nu wellicht denken, het is nogal een aparte tint… Vrees niet! Ik ga je in deze blog vertellen wat er zo mooi bij matcht en waarom het waarschijnlijk ook juist deze kleur is geworden (denk ik, forgive me when I’m wrong ;-) ).

Er waren al verschillende, duidelijke kleurtrends gaande qua interieur: BLAUW (wat aansluit bij de industriƫle/stoere trend), en GROEN (planten in huis zijn inmiddels een must!) voeren duidelijk de boventoon. Als warme tegenhanger (om het allemaal wat sfeervoller te maken) zag je hier de kleur OKER al steeds vaker mee gecombineerd worden. Qua bling-woonaccessoires matcht brass/messing/goud ook super bij groen en blauw: het maakt het geheel warmer en dus sfeervoller.

Heart Wood Flexa
Waarmee is Heart Wood nog meer te combineren?

Gaandeweg zien we bij deze groene Urban Jungle trend de hang naar natuur steeds meer opkomen: back to the roots! Wat betekent dat aardetinten nu ook in het rijtje kleurtrends aansluiten. Prachtig ook om het harde zwart/wit wat vaak een basis is bij mensen wat te breken. Vooral als je blauw en groen te opvallend vind. Denk hierbij niet alleen in verftinten, maar ook aan bijvoorbeeld mooie (geleefde) houten items in huis. En stoer hout is weer een prachtige tegenhanger van glad messing bijvoorbeeld; letterlijk een gouden combinatie!

Een interieur wordt spannend door tegenhangers (zoals het robuuste hout samen met glad goud wat ik net noemde). Maar laten we nu weer even terug gaan naar blauw en groen… De complementaire kleuren aan blauw en groen zijn oranje en rood (ja jongens, die kunstakademie is toch niet voor niets geweest ;) ). Voeg daar een vleugje vergrijzing en afzwakking aan toe, en je bent er: Heart Wood, de Flexa kleur van het jaar 2018.

Wie inmiddels nog niet in slaap is gevallen en deze theorie nog volgt kan nu concluderen dat Heart Wood prachtig bij de bovengenoemde kleuren groen, blauw en oker matcht, en uiteraard ook bij zwart, wit en goud. Uiteraard staan er in de webshop mooie producten die top matchen bij Hear Wood, mocht je van plan zijn een muurtje te gaan schilderen nu ;-).

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op Instagram, Facebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*