Om maar gelijk met de deur in huis te vallen hè, deze titel. Maar het is ook echt zo. Bij de gedachte aan een nieuwe keuken voel je waarschijnlijk al gelijk een beetje pijn in de portemonnee. Snap ik: het is vaak maatwerk, hij moet jarenlang mee kunnen en er komt allerlei apparatuur in. Dat bij elkaar opgeteld klinkt het als een behoorlijk kostenplaatje. Toch zit er echt veel verschil in prijzen qua keuken.

Verschil in prijzen

En dan is er nog het hele onderhandelspel waar keukenaanbieders om bekend staan. Zo weet jij als consument vaak niet of je nu echt een eerlijke prijs geoffreerd krijgt en heb je het idee dat je altijd moet ‘pingelen’. Dit vinden de meeste mensen niet fijn om te doen. Zij zijn gewoon op zoek naar goedkope keukens en willen direct een goede prijs. Logisch, maar in de praktijk zie je helaas toch vaak anders.

Daarnaast is het natuurlijk ook geheel afhankelijk van de keuzes die je maakt qua keukenopstelling, materiaal en apparatuur. Een natuurstenen blad is bijvoorbeeld een stuk prijziger dan een gelamineerd aanrechtblad. En een hoekkeuken met los kookeiland zal duurder zijn dan een rechte keukenopstelling. Ook binnen keukenapparatuur kan er flink verschil in zitten qua merk en functies. Staan twee ovens gewoon lekker symmetrisch in je kastenwand of is het ook echt nodig?

Een complete keuken

Een slimme manier om een complete keuken aan te schaffen tegen een zeer budgetvriendelijke prijs is om te kijken naar showroomkeukens. Kant-en-klare keukens die je met een beetje geluk zonder al te veel aanpassingen bij je thuis kunt monteren. Ieder jaar wisselen keukenzaken namelijk veel van hun aanbod in de showrooms. Een showroomkeuken heeft vaak maar 1 jaar in de zaak gestaan en is als het ware zo goed als nieuw. Deze keukens moeten weg en worden tegen een zeer schappelijke prijs aangeboden.

Maar je moet natuurlijk wel het geluk hebben dat het type keuken dat je zoekt ook in de opstelling die je nodig hebt als showroomkeuken wordt aangeboden. Je moet er als het ware maar net tegenaan lopen. Maar ben je niet super kieskeurig en/of heb je een gemakkelijke ruimte waar je keuken moet komen dan kun je al snel een mooie deal maken door een showroomkeuken aan te schaffen. Deze worden vaak ook inclusief apparatuur aangeboden waarbij de apparatuur vaak niet aangesloten was in de showroom, dus echt zo goed als nieuw!

Ik ben benieuwd, heb jij voor een nieuwe keuken ook overwogen om te kijken naar een showroomkeuken? Of ga je toch liever voor een compleet nieuwe keuken die je helemaal zelf samenstelt?

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Deze blog is in samenwerking met Keukenhal geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*