bureau werkkamer
Wie mij volgt op Instagram weet dat ik onlangs aan de slag ben gegaan met het creëren van een werkkamer in mijn nieuwe huis. Met drie slaapkamers had ik gelukkig de luxe om er een om te dopen tot werkplek, ook al zit ik in de praktijk vaak aan de eettafel of op de bank met mijn laptop op schoot haha. Toch is mij sinds corona helemaal duidelijk geworden hoe fijn een goede thuiswerkplek kan zijn dus kwam er ook in het nieuwe huis een werkkamer!

De basis van een werkkamer

Het belangrijkste item in een goede werkkamer is natuurlijk het bureau. En eigenlijk vind ik dat ook gelijk al een hele kluif moet ik toegeven. Voor het kiezen van een bureau moet je al de indeling van de ruimte hebben bepaald. En de meeste werkkamers zijn niet de grootste ruimtes in huis dus het bepalen van die indeling is heel belangrijk. Je wilt een ruim werkvlak waarop je alles kwijt kunt en goed wil kunnen werken. Daarnaast is er plaats nodig voor een goede stoel, de verhouding tot het daglicht moet fijn zijn en je wilt ergens waarschijnlijk nog een meubelstuk om dingen in op te bergen. Best veel om goed over na te denken! Wordt het een diep bureaublad of wat smaller? Hoekmodel of recht? Wat voor soort poten? Welke kleur blad?

Wanneer je dit allemaal een beetje voor jezelf hebt bepaald begint de grote zoektocht. Ik heb uren besteed aan online zoeken. Toen ik eenmaal wist wat ik zocht kon ik het nog niet zo 1,2,3 vinden. Veel bureaus vond ik er gewoon niet leuk of goedkoop uitzien, andere waren dan weer extreem duur. Uiteindelijk stuitte ik op een bureau van Nancy Homestore en zag dat zij nog veel meer leuke én betaalbare bureaus in hun collectie hadden. Ik deel deze store dus graag als shoptip!

Opbergruimte in de werkkamer

En een nieuw bureau wil je natuurlijk netjes houden ;-). Dus daar hoort niet van alles op te slingeren, dit leidt ook alleen maar af tijdens het werken. Is jouw werkkamer of werkplekje nou niet zo groot, dan kun je er voor kiezen om een ladeblok onder je bureau te zetten. Dit is vaak een loze ruimte die je niet helemaal als beenruimte nodig hebt en waar ladeblokken goed passen. Je kan er stiekem best veel in kwijt en wat helemaal handig is: je hebt alles ook zo bij de hand als je iets wilt pakken terwijl je aan het werk bent. Ideaal!

Zo kun je jouw werkplek compact en praktisch houden, zonder grote, kolossale meubels. Ook al heb je er wel de ruimte voor bij jouw werkplek, dit oogt niet per se fijn om in te werken. Een luchtige, goed ingerichte plek waar niet te veel in staat op een lichte plek werkt het allerfijnst. Dit stimuleert de focus zodat jij met volle aandacht aan de slag kunt. Staat die basis eenmaal dan kun je het nog opleuken met bijvoorbeeld wat moois aan de wand. Wellicht een poster met een inspirerende quote? Of juist een mooi beeld van een vakantieoord. Want stiekem wegdromen mag best wanneer je achter je bureau zit ;-).

Nog meer tips om fijn thuis te werken lees je hier!

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Deze blog is in samenwerking met Nancy HomeStore geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*