tafelzeil
Het zijn wat gekke tijden nu, met het coronavirus in Nederland. Velen werken thuis en bij de meeste gaat het dan nog wat extra kriebelen om in huis aan de slag te gaan. Ikzelf had een erg drukke werkweek nog vanuit huis, dus weinig tijd om thuis aan de slag te gaan. Maar dit weekend ben ik als een wervelwind door mijn huis gegaan, én tuin. Het was hoog tijd om die weer zomerproof te maken!

Buiten aan de slag

En eerlijk gezegd, die frisse lucht is natuurlijk fijn. Ik volg de adviezen zo goed mogelijk op en buiten het uitlaten van Wiebe en het doen van de noodzakelijke boodschappen om ga ik verder niet zomaar naar buiten. Het hebben van een tuin en dakterras is dan wel echt fijn want die vitamine D wil ik nog wel even meepakken. Maar die buitenplekjes moesten wel eerst nog even klaar voor het voorjaar gemaakt worden… Jeetje wat een zooi wordt het in één winter! Ik heb ook geen ruimte in huis of een grote schuur om veel in op te bergen dus dat betekent veel poetswerk. En wat een werk is dat! Bladeren aan de kant, groene aanslag bespoten en tuintafel geschrobd. Met die laatste kon ik bezig mee blijven, ik denk dat de tafel opnieuw gebeitst moet worden ook. Ik heb een prachtige klimplant erboven aan een tafelklem hangen, maar ja, die geeft natuurlijk ook vuil af… In mijn schuurtje zag ik een nog nieuw tafelkleed liggen, de verpakking zat er nog om. Hm, had ik die maar gebruikt, dat had me nu een hoop werk gescheeld. Maar ik keek nog eens goed en zag eigenlijk direct waarom hij nog niet gebruikt was; die print! En zo’n goedkope uitstraling, blegh. Oké, hij wás waarschijnlijk ook goedkoop, maar ik bedoel er zijn vast mooiere items te vinden tegen een budgetvriendelijke prijs.


tuinsetHet kleinere zitje boven, deze tafelloper heeft het ook niet overleefd haha!

Tafelzeilonline

De winkel in dat doe ik nu niet, dus ik ging online op zoek. Kijken of er mooier tafelzeil te vinden is (ik denk dat lelijker vinden lastiger is), of misschien wel leuke placemats, want die had ik wél gebruikt afgelopen zomer maar waren verduurd. Ik kwam op de website van Tafelzeilonline uit en er ging een wereld voor me open, er is dus wél mooi tafelzeil te vinden dat je niet gelijk aan je oma doet denken.

Zo ontdekte ik bijvoorbeeld dat je er van dat transparante, dikke zeil op maat kon laten maken. Ideaal voor als je een mooi tafelblad hebt wat gezien mag worden! Nu is onze eetkamertafel een tweedehandsje die aardig doorleefd is (heeft zo zijn charme vind ik) maar dan nog zou ik zo’n zeil overwegen. Ik moest namelijk direct denken aan afgelopen weekend, toen ik weer eens de erin getrokken sausspetters er verwoed uit stond te poetsen en de druppels kaarsvet eraf stond te strijken. (Tip: keukenpapier erop, strijkbout erover en klaar!)
Een tafelzeil had mijn leven toch een stuk makkelijker en humeur een stuk vrolijker gemaakt ;-).

Voor buiten ga ik er wel eentje aanschaffen denk ik! Met zo’n leuke botanische print bijvoorbeeld, lekker zomers. Hoef ik de tafel ook niet opnieuw te beitsen, want die zie je dan toch niet meer! Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan?

Is jullie tuin al zomerproof?

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig! 

(Deze blog is in samenwerking met Tafelzeilonline geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*