design lampen
Wil je je huis een upgrade geven qua inrichting dan is er eigenlijk 1 soort product dat direct een heel andere look aan je inrichting geeft. En je raad denk ik nooit wat voor item dat is! Het is een sfeermaker 2.0 waarmee je op twee manieren een heel andere look & feel aan een ruimte kunt geven…

Design lampen

Ik heb het over verlichting! Een lamp valt qua design op, maar ook qua soort licht. Zo heb je dus eigenlijk twee vliegen in een klap wat betreft inrichting. Er zijn talloze prachtige designlampen beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan de Petite Friture Vertigo. Een andere vormgeving van een lamp geeft al een nieuwe look aan je interieur, maar ook een ander soort licht doet veel met een ruimte. Eerder schreef ik al een blog over een goed lichtplan, want daar wordt vaak bij het inrichten van een woning te kort bij stil gestaan of eigenlijk helemaal niet. Maar goede verlichting is niet alleen qua sfeerbepaling ontzettend belangrijk, ook qua looks kunnen mooie lampen echt de kers op de taart zijn. En heb je dan eenmaal bepaald wat voor soort licht je wilt (spot of diffuus, afwisseling in hoog en laag), dan is het tijd om een mooie lamp uit te kiezen qua vormgeving. En geloof me, er is zoveel moois te vinden! Een echte designlamp is niet goedkoop, maar kan wel de toon zetten voor de complete inrichting. En dat effect mag best wat kosten, toch?

Nieuwe woning

Voor in mijn eigen nieuwe woning had ik ook wat lampen al een tijdje op de wishlist staan. Ik heb een jaren ’20 huis gekocht dus dat betekent dat er hoge plafonds in zitten. Hoera, meer plek voor mooie hanglampen! Ik had verschillende designklassiekers op mijn lijstje staan. Opvallend maar tijdloos, precies zoals ik het zocht. Ze moeten uniek zijn maar ik wil een lamp ook niet na een tijdje al beu zijn doordat het design erg opvallend is. Daarnaast wil ik ook dat een mooie design lamp past bij verschillende interieurstijlen, zodat je daar ook nog in kunt wisselen.

Op de wensenlijst stonden o.a. lampen van Flos en Artemide. Aangezien mijn tafel best groot en lang is zat ik ook nog te kijken naar twee stuks Secto Design Octo 4240, maar ik heb een centraal ornament op mijn plafond dus ik wilde wel een lamp met verspreide lichtbronnen, alleen moesten deze dan uit een centraal punt komen. Uiteindelijk koos ik zelf daarom voor een lamp van designer Serge Mouille. Een bekend design met 3 grote armaturen in zwart met messing details. De kappen kunnen gedraaid worden dus zo kan ik alles helemaal naar eigen wens belichten. Ik ben er ontzettend blij mee en weet zeker dat ik voorlopig niets anders wil. Dan is het bedrag qua aanschaf van zo’n lamp het zeker waard!

Maak een goed lichtplan

Wil je dus aan de slag met je inrichting vergeet dan niet een goed lichtplan te maken. Lees mijn andere blog hier nog eens voor door waarin alle basiskennis staat toegelicht wat betreft soorten licht en aanpak. En daarna mag je dus best op een mooie, centrale plek voor een eyecatcher van een lamp kiezen!

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Deze blog is in samenwerking met Lamptwist.com geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*