woontrends 2020

We zitten alweer bijna in februari, maar aangezien de maand januari voor mijn gevoel 136 dagen lijkt te duren vond ik dat ik nog best een blog kon schrijven over de woontrends voor 2020 ;-).

Warme kleuren

Er is geen ontkomen meer aan: warme kleuren zijn here to stay. Ook al maakten Histor en Flexa afgelopen maand hun kleuren van het jaar 2020 bekend en waren dit koele tinten, op de VT Wonen beurs, Pinterest en Instagram spot ik toch echt bijna alleen maar warme tinten. Terracotta, rood en bruintinten vormen hierin de boventoon. Ook oker en goud zijn nog steeds ongekend populair. Deze laatste twee tinten matchen namelijk ook erg mooi bij de warme kleuren.

haard terra pink off black

Natuurlijke en rijke materialen

Qua materiaalgebruik zien we eigenlijk twee trends gecombineerd: allereerst het gebruik van natuurlijke materialen. Denk hierbij aan zeegras, riet, bamboe en linnen. Deze natuurlijke materialen passen erg mooi binnen het warme kleurenpalet zoals hierboven besproken!

Anderzijds zien we juist weelde in de vorm van drukke, botanische prints en rijke stoffen zoals (rib)fluweel. Zulke stoffen geven ook een warme en luxe uitstraling en zorgen voor een echte hotel chic sfeer in huis.

De kunst van imperfectie

Weg met de strakke interieurs waarin symmetrie de boventoon voert! Imperfecte interieurs zijn stukken spannender, sfeervoller en persoonlijker. Dus ga lekker aan de slag met accessoires en maak spannende combinaties in materialen, kleuren en producten. Durf, en streef niet naar het perfecte plaatje. Het gaat er immers om dat je je fijn moet voelen in jouw eigen interieur!

Duurzaamheid

We denken steeds meer na over de items die we aanschaffen voor in huis. Hoe is het gemaakt, waarvan is het gemaakt? Is er wel een eerlijk proces aan vooraf gegaan? Koopjesjagen doen we met zijn allen graag, maar mensen zijn steeds meer bereid om te investeren in producten wanneer ze dan ook de zekerheid hebben dat dit duurzame producten zijn. Eerder schreef ik al een blog over duurzamer wonen waarin ik wat bewuste keuzes voor in huis met jullie deel.

bamboe tandenborstel

Multifunctioneel

De vierkante meters waarop we wonen worden steeds duurder en minder, dus we moeten goed nadenken over onze inrichting. Dat het mooi en smaakvol moeten zijn is één ding, maar functionaliteit is natuurlijk ook ontzettend belangrijk. Items die op meerdere manieren te gebruiken zijn of waar je goed mee kunt variëren hebben een streepje voor. Zo creëer je én binnen een handomdraai een andere look én heb je extra praktische interieurproducten. Denk bijvoorbeeld aan modulaire banken, uitschuiftafels, wandsystemen en bijzettafels die dienstdoen als salontafel, laptoptafel en opbergplek.

En? Kriebelt het bij jou ook al om aan de slag te gaan?

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*