De meeste mensen vinden een tv niet echt het meest mooie item in de woonkamer, toch pronkt hij bij bijna iedereen in interieur, en vaak niet in kleine formaten. Menig tv-verkoper zal de discussies erover tussen man en vrouw in de winkel ook voor de geest kunnen halen: mannen willen een lekker groot beeld, pontificaal in de zithoek, vrouwen vinden zo’n groot ‘zwart vlak’ ongezellig en zouden hem het liefst verbergen.

De gulden middenweg

Zijn ze er dan eenmaal aan uit wat het gaat worden, dan begint het eigenlijk pas. Hoe integreer je een tv nu mooi in de interieur? Ben je een beetje met wonen bezig en vind je een goede inrichting belangrijk dan is de tv-hoek goed inrichten een belangrijke uitdaging. Waar vroeger mensen de ideale oplossing hadden gevonden door hem in een kast te zetten (wie herinnert zich nog de good-old computer en tv kasten?), kiezen de meeste nu voor een laag dressoir en de tv dus wel in het zicht.

Zwart tv meubel ‘Spider’

Een laag dressoir als tv-kast

Om dat grote zwarte vlak luchtigheid te geven kun je het beste kiezen voor een smal dressoir dat je aan de muur hangt en een tv die daar niet op staat maar tevens aan de muur erboven hangt. Enige ‘enge’ hieraan: je moet geen boorangst hebben ;-).
Vind je dat toch iets te veel geboor? Dan zou ik je adviseren een laag dressoir op poten te kiezen (liefst smalle en hoge poten) en de tv wel aan de muur te boren. Dit is doorgaans wat minder eng dan een hele kast die vaak zwaarder is (plus nog alles wat je erin kwijt wilt) aan de muur te bevestigen.

Inspiratie voor mooie tv meubels

Wanneer je een beetje weet wat je wilt kan de zoektocht gaan beginnen naar een tv meubel dat past bij jouw woonstijl. Sommige woonwinkels hebben niet veel keus qua tv meubels in hun assortiment, anderen gelukkig weer wel. Een winkel die hier een leuk aanbod in heeft is Zen Lifestyle. Ik zou bijna zeggen dat ze er echt gespecialiseerd in zijn, zoveel aanbod en ook in veel verschillende (trendy) woonstijlen. Online kun je je al lekker oriënteren, maar mocht je liever fysiek een showroom bezoeken dan kan dat zeker, ze hebben ook een showroom in Wijchen!

Ik hoop je zo een beetje op weg geholpen te hebben bij het maken van een keuze voor een tv meubel, mocht je nog vragen hebben mag je altijd even een reactie achterlaten!

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Deze blog is in samenwerking met Zen Lifestyle geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*