En eigenlijk ook buiten, tegels zijn onmisbaar in huis en in de tuin. Niet alleen omdat ze praktisch zijn en onderhoudsvriendelijk, nee, ook gewoon omdat het echte sfeermakers zijn!

Mijn tegelwensen

Ja, zo noem ik het maar, want ik heb nog wel wat wensen qua tegels open staan. Zo zou ik graag nieuwe tegels in de tuin willen. Daar liggen nu oude stoeptegels, een doorn in mijn oog. Ik kan de tuin nog zo leuk aankleden, als de basis gewoon niet fijn is, is dat zonde. Een mix van tegels lijkt me heel tof: grote vloertegels om terrasdelen aan te geven en kleinere tegels om een pad mee te maken. Tussendoor wat grind en hout wellicht en mijn tuin is helemaal zoals ik het wil!

Tegels voor in huis

Ook voor in huis zijn er wensen. Nu liggen er in dit huis kleine, terracottakleurige vloertegels in de keuken. Ik vond ze verschrikkelijk, maar met die terracotta trend van nu ben ik weer helemaal hip. Wie wat bewaard (of beter gezegd: laat liggen) heeft wat, zullen we maar zeggen.
Waar ik dan liever zulke in het oog springende tegels had gezien was de achterwand in de keuken. Daar zitten standaard, vierkante offwhite tegels. Ik heb ze wit geschilderd want offwhite was het gewoon net niet. Een gave visgraat tegel in mooie kleur lijkt me zo tof in de keuken! Als ik ooit een huis koop (dit is huur dus ik ga er niets aan doen) ga ik helemaal los met tegels, zeker weten!

Andere projecten met tegels

Wat me dan ook tof lijkt is een bureau of tafel maken en die helemaal zelf betegelen. Wel even een klusje gok ik, maar met een gaaf resultaat! Zo kun je echt een statement piece maken voor in huis, helemaal naar eigen wens. Er is tegenwoordig zoveel keus ook in soorten tegels, dat heeft de laatste jaren echt een vlucht genomen. Ik neus graag op websites zoals die van Totaaltegel om inspiratie op te doen en mijn wensenlijstje aan te vullen.

Genoeg keus

Als ik wel eens interieuradvies geef voeg ik daar graag tegelkeuzes aan toe. Met een goed gekozen tegel kun je een ruimte zoveel sfeer geven! Je moet wel durven, een opvallende tegel is natuurlijk heel bepalend in een interieur. Er is bovendien zoveel keus tegenwoordig, dat maakt het niet makkelijker om de juíste keus te maken. En zitten de tegels eenmaal vast, dan haal je ze er uiteraard niet zomaar even uit omdat je wat anders wilt. Mijn advies: toon tegel-lef! Speel niet op safe, maar laat je wel goed adviseren.

Liefs,

Stephanie

Volg je mij al op InstagramFacebook en/of Pinterest? Vind ik gezellig!

(Deze blog is in samenwerking met Totaaltegel geschreven.)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*